e peki müslümanların ettiği hakaretler / tweetler ?
farz edelim ben put perestim lat uzza menat benim kutsal saydığım tapındıgım saygı gösterdiğim ulu varlıklar.
yada farz edelim luciferian'ım / satanist 7 - 24 ibrahim kökenli dinler sövüyor da sövüyor benim kutsalıma.. şimdi ben gitsem birinden inancıma hakaret ettiğini bahane ederek şikayet etsem sonuç nasıl olur.
başka bir alternatif budizm olabilir hani yukarda saydıklarım çok uç örnekler gibi geliyorsa bunu alın başa. Budist'im ve putperest diye hakarete maruz kalıyorum .. nasıl yaptırımlarda bulunabilirim.
bir dinin / inancın tanınması (resmi tanınma) nasıl olur ?
ben budist'im kardeşim savaşmayı silah tutmayı can almayı red ediyorum dediğimde kimse s.kine takmıoyor. oysa hem inancımı yaşayamıyorum hem hakaretlere maruz kalıyorum. yok mudur bunun bi çaresi?

o inancın islamiyet olması gerekiyor. başka bir şart yok.
bir de vatikan'da katolik hristiyanlık için geçerli olabilir, emin değilim.


yanlış memlekette düşünüyorsun bunları, burada şöyle bir mantık var.
bu ülke müslümanların, bunu kabullenin, müslümanların haricinde kimsenin bir hakkı hukuku olamaz, istemeyen, beğenmeyen çekip gitsin.
bu sözleri birebir çok üst düzey bir kamu görevlisinden aktarıyorum.


dinler açısından bakarsan var çaresi: islamiyet, hristiyanlık, yahudilik, budizm aslında "sana sataşmayanı rahat bırak, dokunma" mantığını benimser. ama bu dini sistemlerin doğru uygulandığı yerlerde gerçekleşebilir ancak.
fakat günümüzde devletler dinle yönetilmiyor, yönetilende de aşırılık, saptırma var. sen "can almayı reddediyorum" diyorsun ama devlet "haydi askere" diyor, kendi ülkesinde benimsenen dinin ne dediğine bakmıyor.


@ lesmiserables -- bu durum ( budizm için olan) insan hakları sözleşmesine aykırı değil mi ? turkiye bu sözleşmeye imza atan ülke olma vasfı ile ceza-i sorumluluk altına girmez mi ? benim dinimi yaşamamı engelleyerek .


o şekilde mahkemeye gitsen alacağın cevap şu:"de get kardeşim işine."
söylediklerin benim de her zaman düşündüğüm şeyler.teoride doğru hepsi ama iş pratiğe geldi mi ortada bir bok kalmıyor.
türkiye hiç bir zaman laik bir ülke olmadı.önce bunun bilmemiz lazım.anayasada istediği kadar yazsın,caminin,imamın parasını ben veriyorsam bu ülke laik değildir.olay bu kadar basit.
bu söylediklerini herhangi bir islam ülkesinde yapamayacağın için türkiye'de de yapamazsın.uzun uzun anlatmaya gerek yok.ilkokulda öğrendiğimiz türkiye'nin laik bir ülke olduğu bilgisini bırakalım artık.


camilere vergi verilmesini destekliyorum. umumi tuvalet ihtiyacını karsılıyorlar.
(bkz: nereye sıçacaklar)


inancın örgütlü vahşeti şart. hayal dünyası azap imgeleriyle doldurulmuş bir kalabalık şart. korku şart. ayrım yapmaksızın bütün modern dinler bunları belli ölçülerde sağlıyor. bizim payımıza fazıl say ve islam düşmesi şanssızlığımız (al birini vur ötekine).
bu işin tepe noktası için
(bkz: giordano bruno)


@tık tık tık adam gayet parasını alıyor sıçtıktan sonra.espri yaptın galiba da dayanaksız oldu.:)


dünyada farklı inançtan insanların az itişmeyle yaşayabildiği çok yer var aslında. bir insanın inancını ayrım kıstası olarak kullanmadığın an sorun çözülüyor ancak işin içine ekonomik gruplaşmalar girince iş farklı oluyo işte. bu gruplar ortak çıkar altında birleşebilirse ne ala ama materyel dünya sonuçta olay. yani görüş, sosyal haklar, ibadet özgürlüğü değil konu. hangi inançta kim kaç kelle toplayacak, çünkü her kelle ekonomik bir birim. aynı tutum her dinde mevcut.


müslüman ülkeye salyangoz standı açmayınız çok reca edeceğim. daha az önce angutyusun teki fazıl say'ın toplumun dini değerlerine istinaden yaptığı hakaretin bedeli olarak 10 ayı çok az bulduğunu yazmış ve başı örtülü kadınların uğradığı zulümleri hiç çekinmeden madde madde belirtmiş...demek ki bu din özgürlükçülerine evinin bodrumunda domuz bağıyla işkence ve sonrasında üstüne beton dökmek suretiyle akla hayale gelmeyecek işkenceleri yapsaydı bu laik amcaları halimiz nice olurdu. eh artıkın gerekli yerlere parantez içinde siz ünlemlerinizi koyun artık.
şimdi bizde bu sapla saman ila toz bulutu arasında karışan bir durum var. burada mevzu dini değerlere saygısızlık ve hakaret değil de din hokkabazlarına bir isyan var. çevremizde malum bunun örnekleri pek çok. bunda bile algı 3 yaşında bile değilken siz kalkmışsınız totemime laf ediyorlar minvalinde isyan bayrağı açmaya niyetleniyorsunuz. alacağınız olsun. aşk olsun.
dolayısıyla bu algı kargaşası arasında sizin açacağınız herhangi bir davanın, yapacağınız şikayetin yanında bu devletin hele hele fethullah gülen adamlarının bolca serpiştirildiği yargı sisteminde yapayalnız ve eliniz böğrünüzde kalırsınız. biz o kısma daha ve henüz gelemedik. elektrikler kesik hala ve dersimizi de iyi çalışamıyoruz.
diğer konu üzerine de tahminim, semavi dinlere mensup, budist vs bile olsanız bu ülkenin vatandaşı olduğunuz için elinizin mecburen silah tuttuğu yönünde ...


Burada asil olay anayasada korunan ifade ozgurlugunun sinirlanmasini gerektirdigi kabul edilen durumlar. Fazil say'in dediklerini etki alani daha dar bir insan dese hicbir sorun olmazdi yani. Bu durumda yer, zaman, kisi ve etki alani kriterlerine bakilarak soylemde bulunan kisi yargilanabilir.
Bi de Turkiye acik acik cogulculuk politikasi benimseyen bi ulke oldugu icin toplumun cogunun mensup oldugu bi dine hakaret edilmesine karsi cok hassaslik var. gercek bir hukuk devleti olsak, cogulcu degil cogunlukcu bir tavir takinilirdi tabii ki ve azinliklar tarafindan kabul edilen dinlere ya da inanmayanlarin goruslerine karsi muslumanliktan daha hassas davranilirdi. Hayat.


@xephyr öyle bir anlatmışsın ki dünyanın hiç bir yerinde olmayan bir olay sanki.amerika'da avrupa'da hıristiyanlara ya da yahudilere denilenen şeyleri duysan şok olursun herhalde.bence aç bi south park bölümü izle şimdi.20 dakika yeter konuyu anlamak için.
