Bakan Erdoğan Bayraktar kanser hastası olduğunu ve ilaçlarını yurt dışından getirtemediğini söyleyen genç kızın cebine para sıkıştırmış. Haberi okuyunca kanım dondu. Bu nasıl bir insanın yapabileceği birşey?
Bu insanların mensup olduğu din, yardım eden el diğer elini görmeyecek demiyor mu?
İktidar bu kadar mı şarhoş ediyor insanları? Bu kadar mı aymaz olabiliyor iktidar sahipleri?
Bir an için empati yapın, neler hissederdiniz?

Haberi demin okudum, ağladım. Abartmıyorum. Büyük terbiyesizlik, hatta artık hayvanlık sınırı.
Bi de kıvırmaya çalışmış dingil yok ben yardım etmeye çalıştım da kız yanlış anladı falan diye. Biz yine gereken yardımı yaparız demiş.
İdris Naim Şahin'in takla at vakasına benziyor. Ağzım açık kalıyor bunları gördükçe/okudukça.


Bakan kendisine yakışanı yapmış. Kanser hastaları da bundan sonra cami önlerinde bakan bekleyip dilencilik yapsınlar, başka türlü onları takan yok belli ki.
Şu kıza mal dengesiz diyenler umarım kanser olurlar da, işini yapması gerekenlerden yardım istediklerinde ceplerine üç kuruş koyup yollanırlar. Lan kız ölüyor hala derdini anlatamıyor, bir şey anlamadım diyorsunuz. Ne yiyip içiyosunuz da kafanız böyle iyi oldu sizin?


kız kansere tutulmuş ilacını temin edemiyor. bir tek bu kız mı var türkiye'de bu durumda olan? başka kimse yok mu? niye bu kız bakan peşine düşüp dert anlatmak zorunda kalsın? niye hastanede tedavisini olamıyor? ama hayır, bir de sorgulanıyor yok kız derdini güzel anlatamıyor bak anlatan yurtdışına gitti, yok kız problemli falan, bu neyin kafası yahu? tedavi olmak isteyen herkes illa bakana mı çıkacak bu ülkede? bakan herkese cepten para mı dağıtacak, sistem bu mu? kızın problemi var evet, ölümcül hastalığı var be! bakanın normal şartlar altında hemen araştırma emri vermesi lazım bu kızın niye tedavisi yapılmadı sorumlusu kim, hangi hastaneye gidip hizmet alamadı diye.
bu ülkede paran yoksa ve hastalanıyorsan yanmışsın bu kadar basit. bir devlet hastanesi aciline yolu düşmüş herkes bunu bilir.


kanser değilim ama kronik bir hastalık için ilaç kullanıyorum
sevgili devletim ilaç firmaları ile bozuştuğu için bu ilacı bulmak sorun ben ankarada yaşıyorum kendim medikal sektörde çalışıyorum da bi şekilde ilacı buluyorum ama anadoluda alamayan bi dünya insa var biliyorum
ben bile -ki o kız daha öğrenci, genç, kanser hastası bi dünya vahim durumu var-- ilaç yok diyen --bana var diye ayak yapıp sonra yok diye geri gönderdi eczacının biri--nasıl dellendiğimi söyleyecek söz bulamadığımı biliyorum Allah sizi ilaçsız bıraksın diye çemkirmiştim adama en son...
Yani her neyse hastalık ilaç filan öyle kız malmış malakmış...denecek konular değil beyler yapmayın yavv. Her kız kezban her ağlayan konuşamayan mal of Allah'ım afakanlar basıyor.
Bakanın bu tavrında ne hissettim ne hissedecem normal başbakanın çikolata dağıtarak oy topladığı bir ülkedeyiz.


kız gidip bir iş adamına beni tedavi ettirin demiyor.
kız milletin vekiline gidip derdini anlatıyor.
orada o adam devletin temsilcisi.
yani o adamdan yardım istemek, devletten yardım istemek demektir.
"ilacımı alamıyorum" değil de, "bilmemne oldu, ondan şöyle böyle" demeye gerek yok.
kızın hastalığı, adamın bilmemnesi, kızın dert anlatamaması vsvsvsvs. bunlar hikaye.
bir millet vekili, ne şartla olursa olsun bir vatandaşın cebine nasıl para koyar?
ha, ailesiyle belki yardım ettiği birileri vardır, okuttuğu çocuk vardır falan filan.
ama o kişisel bir şey.
millet vekili unvanıyla, millet vekilliği görevinin bir parçası olarak gittiği bir yerde karşılaştığı vatandaşın cebine para koyması hem uygunsuz, hem yanlış, hem yol yordam bilmezliktir.
adamın kendi niyeti o an kötü olmayabilir.
"dur kameraların karşısında kıza dilenci muamelesi yapayım" demiş olduğunu sanmıyorum.
ama sahip olduğu görevin içini ne kadar dolduramadığını ve yükümlülüklerini ne kadar anlamamış olduğunu gösteriyor bence.
böyle düğün arabasının önünü kesen çocuğa para verir gibi hareket etmek, hem de bunu kameraların önünde yapmak çok çok çok yanlış bir şey.
adam kim olduğunun, neyi temsil ettiğinin farkında değil.
not:
milletvekili olarak yazmışım, ama adam bakan.
konuştuğumuz başlık altında devleti temsil etmesi açısından değişen bir şey olmadığı için değiştirmiyorum, üşendim.


'bakanın yaptığı doğru bir davranış. kız dengesizin teki.' diyebilenin akıl ve vicdan sağlığından şüphelenerim. Allah ıslah etsin. Vicdan versin.
