Merhaba. Borsa'da hisse fiyatı üzerinden aldığınız kağıt sayısından, hisse fiyatının hareketine göre kazanç ya da zarar ediyorsunuz.

Bir de bu temettü denen hadise var, bazı şirketler dağıtıyor bazıları dağıtmıyor, sanırım hissedarlara yılda 1 kez dağıtıyorlar ve yanlış bilmiyorsam önceden açıklanıyor temettü dağıtacak şirketler.

Peki bu dağıtılan temettüler kimlere dağıtılıyor? 1 hissesi olana da dağıtılıyor mu? Bir de o şirketin hissesinin ne kadar süredir elinizde olduğu önemli mi? Yani ben o şirketin hissesini temettü dağıtımından 1 gün önce alsam, bana da temettü dağıtılacak mı? Basitçe nasıl işliyor bunun mantığı?

 

evet 1 hissesi olana da dağıtılıyor. bende 1 adet ANHYT vardı, 0,12 TL temettü aldım onun için. 0,02 TL de stopaj yaptılar kaldı elimde 0,10 TL :)

yıllık karının tamamını veya bir kısmını izleyen yılda istersen yatırımcılarına dağıtırsın. dağıtmayıp sermayeye de ekleyebilirsin tabii. bunu şirket genel kurulu kararıyla belirlersin.

ne kadar süredir elinizde olduğundan bağımsız, temettü dağıtıldığı tarihte elinizde hisse varsa temettü alırsınız. bir gün önce satmış olursanız temettüyü sizden hisseyi satın alan kazanır.

[silinmiş]
1

mobil görünümden çık