Günaydın çiçekseverler,

Ofiste bir orkidem var, bir aydır paketinin içindeydi. Ben bunu sularken kurcaladım falan derken bir baktım meğer plastik kabının içinde bir avuç toprakla yaşıyormuş.

Yeni geldiğinde, saksısını değiştirmeyin diye nette okuduğumdan durumuna bakma ihtiyacı gütmemiştim.

Şimdi ben bu kızcağıza nasıl bir toprak alayım, toprağına koyarken nelere dikkat edeyim, önerisi olan?

Bir de, resimdeki beyaz saksı yeterli midir? Yoksaa, altı delikli bir şeyler falan mı bakayım?

Teşekkür ediyorum.

 

Ben orkide toprakta degil de Talas,odun tarzı bir seylerin icine ekiliyor ve zaten bunlara da az ihtiyac duyuyor diye biliyorum ama yanlış da biliyor olabilirim.O sekilde araştırın isterseniz.

fraise

Evet, aynen söylediğin gibiymiş :)

kralice maud

orkide toprağı diye özel bir toprak var, bakımı ile ilgili soruların yanıtını burada bulamazsanız üye olup sorabilirsiniz. Bitkiler konusunda bir numaralı kaynaktır
www.agaclar.net

spankenstein
1

mobil görünümden çık