yaşım 23. yeşil pasaportum var. zira bu haziran mezun oluyorum. ayrıca daha öncesinde yedi-sekiz ay kadar sigortalı bir işte çalışmıştım. her halûkarda yeşil pasaportum gümlüyor. dolayısıyla yeşil pasaportumu iade edip yeni pasaport alıcam. yeni pasaportun çıkması ne kadar sürer ve ne kadar ücret öderim?




 

3 gün 5 gün.öyle bir şey. özel bir yoğunluk yoksa hemen yolluyorlar artık.

yalunuuz önemli olabilecek bir şey ekleyeyim; yeşil için daha önce çalışmış olman önemsiz. öğrencilikle ilişik kesmeden önce (okuldan diplomanı almadan önce sonuçta haziranda tak diye vermeyecekler diplomanı) eğer sigortalı bir işe girmezsen yeşil pasaportunu kullanabilirsin.

jimjim

sigorta meselesinden emin olmak için emniyet'e danışıcam. daha önce çok kez soruldu öğrenciyken sigortalı işte çalışınca yeşil geçerliliğini yitirir mi diye. birçok insan geri vermen lazım, geçerliliğini yitirir dedi. onun için en mantıklısı emniyet'e danışmak sanırım.

schopenowski

bence de ogrenciligin bitmeden yesil pasaport cikart sen yine, hazir hakkin varken, birkac gunde cikar.

mavicorap

@mavi, yeşil pasaportum var zaten. o geçerliliğini yitirdiyse iade edicem, yeni çıkartıcağım pasaport yeşil olmayacaktır. normal pasaport çıkar.

schopenowski

geçerliliğini yitirmedi. merak etme. aynı şey benim de başıma geldi, burada herkes bilsin bilmesin bir şeyler yazıyor.
dediğim gibi yurt dışına çıkıp geri dönene kadar hali hazırda öğrenciysen ve bu sadece süreç zarfında sigortan yoksa bir sorun yok.

jimjim
1

mobil görünümden çık