Bu yıl Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa kupalarında çıtayı yükseltmesinin ülke puanına etkisi ne kadar oldu? Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılacak takım sayımız ve katılma şekli etkilendi mi? (Yani ikinci veya varsa üçüncü takım eleme oynayacak mı?)




 

bu sene en azından altımızdaki ülkelerin bizi yakalamasını önlemiş olduk ama bizim üstümüzdekilerle aramızda baya fark var en azından clye 3 takımı gönderme adına. bu başarılar aynen devam ederse 3-4 seneye clye 3. takımı gönderebiliriz.

xquazzar

olmadı. 12-13 sezonuna 10. sırada girmiştik. 10, 11 ve 12. sıradaki ülkeler, eşit sayıda takım gönderiyorlar ve bu takımlar aynı ön eleme turundan başlıyorlar.
biz şu anda 12. sıradayız ama 11. ya da 10. sıraya yükselmemiz muhtemeldir. fenerbahçe'nin turu geçmesi, geçerken italya'dan alabileceği bi beraberlik, galatasaray'ın iç sahada alacağı bi beraberlik ya da galibiyet bu olanağı sunuyor.
ancak 9. sıradaki takım ile aradaki puan farkı çok fazla. gs 4-0 yense, fener turu galibiyetle geçse ve her iki ekip finale çıkıp kazansalar dahi geçemeyebiliriz sanırım.
alınan bu puanlar 10-12. sıralar arasındaki yerimizi sağlamlaştırmak dışında bir şeye yaramadı. eğer ilerideki 4 senede de böyle performans sergilenebilirse o zaman uefa ya da şampiyonlar ligine daha fazla takım göndermekten söz etmyeye başlanabilir.

delarue

şimdi katsayılara bi göz gezdirdim de clye 3.yü göndermek için portekiz ve fransayı geride bırakmamız gerekmekte bu biraz zor görünüyor. ama avrupa ligine 4. takımı göndermek mümkün bunun için de fenerin finali görmesi şart.

xquazzar

yakın vadede en iyi ihtimal, cl ye 3ncü yü değil de, 2 takımı direkt göndermek olabilir. yani direkt gruplara

aklimdakisorular

ilk 6 lig arasına girmemiz lazım.bir senede olabilecek birşey değil o da.ayrıca sadece fenerbahçe ve galatasaraylada pek mümkün değil.diğer klüplerin en azından gruplara falan kalması az çok bir başarı göstermesi lazım.alınan puanlar katılan takım sayısına bölünüyor ve neredeyse hiç puanı yok diğer klüplerin.

@aklimdakisorular;emin değilim ama en az 1 klüp ön eleme oynayacak diye biliyorum.yani dediğinin olması için 3 klüple katılmamız lazım.

conivaynen
1

mobil görünümden çık