not: of karşıt görüş olduğu için değil yazacağıma, karşıt görüş olduğu için yazmışım. midesiz'in cevabı sanırım bu yüzdendi daha çok. kusura bakma yanlış anlaşılma için.

evet. tahammülsüz ve biraz da faşist. aynı zamanda sansürcü, ilkel, tutucu ve işbirlikçi olduğunuzu da gösterir.


hocam o zaman böyle bir uygulama eklediklerinden dolayı sözlük yönetimi için de bu saydığın sıfatlar geçerli oluyor değil mi?
yani günlük hayatta da çirkef insanlarla muhatap olmak istemeyiz. aynısını sözlükte de yapıyoruz işte. adamı siliyoruz böylece daha aklı başında, güzel yazan insanları da kaçırmamış oluyoruz.


tabii yılanın başı onlar. ama şu anda sen de sözlük yönetimi gibi sansürü rasyonalize etmeye çalışıyorsun. sözlükte bir yazarın entry'sini okumakla günlük hayatta çirkef bir insanla muhatap olmayı bir tutman da kendini haddinden fazla önemseyen, kolay etki altında kalan, duygusal ve zihinsel olarak yetersiz, aşırı hassas biri olduğun izlenimi uyandırıyor. o yüzden bence troll'leri kendinden mahrum etmen büyük haksızlık. resmen ziyanlık.


normal bir insan olduğunu gösterir, midesiz de bir troll, dikkate alma.


kendi kişisel seçimi. kimseye bir zararı yok, görmek istememesi kadar doğal birşey var mı? neden faşist olsun ki? ne alakası var.
seninle aynı fikirdeyim. benim de derdim çok iğrenç başlıklar açanlar. o kadar da pürü pak biri değilim ama yine de engellemek için o başlıklara girmeye bile utanıyorum. eski sitede böyle çirkin kelimeler ile ilgili bir filtre vardı. bu yeni sitede henüz yok herhalde.


arkadaşım mesela sen şimdi sözlükteki nickini bizden gizliyorsun da bu duyuruyu öyle açıyorsun. başka şekillerde başka nicklerle gelip arada sırada sen de trollük yapıyor olabilirsin. aynı zamanda midesiz arkadaşımız çok saygın bir edebiyat profesörüdür de canı sıkılınca gelip burda trollük yapıyor olabilir. olmaya da bilir. ben bu lafları hiç etmeyebilirimdim de. yine de yardımı olacaksa, gerçek trollük farkına vardırtmadan yapılan trollüktür. bunu da en iyi yapan o küfürleri edenler değil, senin benim gibi, sözlük nickleri harici duyuruya giriş yapanlardır. kafanızı yeterince açtıysam, son olarak söylemem gerekir ki, benim yazdıklarımı okumak istemiyorsanız okumayın amk çok da sikimdeydi.
ve evet bu seni tahammülsüz yapar.


Chat ortamlarında mute, sözlükte mal, donuz vs. kullanan kişilerin dombili olduğu yönünde sarsılmaz bir kanım var.
