selamlar,

bu balık yağı denen ilaç, bir sürü şeye iyi geliyor diyolar. bunların içinde hafıza ve konsantrasyon eksikliğini gidermesi de cabası.

bir de Concerta diye bir ilaç var, kullananlar bilir. ikisinin etkisini karşılaştırmayacağım tabii ki ama balık yağı kullanarak da istediğimiz konsantrasyon doyumuna ulaşabilir miyim sizce?

bir de balık yağının yan etkileri var diyollar. kilo aldırıyor, kıllandırıyor vs gibi aklıma gelenler var. bunların bir mantıklı dayanağı var mı? yoksa şehir efsanesi olarak mı yaşamlarını sürdürüyorlar?

bir debilmemne kaplı balık yağı kapsülleri daha iyi diyolar. o neden? bi de marka olarak güvenilir, düzgün üretimden çıkan, diğerlerine göre daha iyi olarak nitelendirilebilecek balık yağı hangisidir?

şimdiden teşekürler.

 

eğer gerekli vitaminlerin vs'nin emilimini engelleyen bir sindirim sistemi hastalığınız yoksa balık yemek en doğru seçimdir. ilaç yerine doğal yöntemleri denemek gerekir.

kedili madam

doğru söylüyorsun kedili madam ama interentte yaptığım araştırmaların referansıyla yaptığım hesaplara göre en az 2 günde 1 balık yemek gerekiyormuş ve o kadarı zaten balığı çok sevmeyen bendeniz için biraz fazla. yani hadi 1 hafta yerim, 2 hafta yerim, 3. haftada çatlarım. o yüzden balık yağını tercih ettim. yoksa zaten yiyorum arada balık, sadece yeterli değil sanırsam :)

loveinaflipbook

birincisi balık yağı ilaç değil. besin takviyesi.

balık yağı içerdiği omega-3 sayesinde miyelinlere bir şey yapıyor 8işin bilimsel kısmını hatırlamıyorum). ama öyle beklediğin gibi bir konsantrasyon artışı olmaz. bir de balık yağlarının omega3-6 , morina ciğeri yağı gibi versiyonları var. o bilmemne ciğeri yağını bulursan onu al derim, bulamazsan sadece omega 3 içerenini al. önemli olan omega3/omega 6 oranını artırmak.

kilo aldırma, kıllandırma fln yapmaz. fakat vücuduna yoğun yağ alıyorsun. yağ ne yaparsa onu yapar. aldığın yağı yakmazsan kilo alırsın elbet.

bitkisel jelatin sanırım dediğin şey. emin değilim ama. normal kapsüller jelatinden (çeşitli baş hayvanlar. domuz olup olmadığı güvencesi olmadığı için.) yapılıyor. ama çok bulunan bir şey değil.

bulabilirsen nordic naturals diyorum. kullanmadım gerçi ama sitesi beni ikna etti:)
onun dışında solgar ve oceans (galiba) var.

goldentitan

hafiza ve konsantrasyon icin b komplex ozellikle b6 b12 vitaminleri ise yarar. doktora danisin size b kuru verebilir. ozellikle unutkanlikta uygulatiyorlar bu kuru. omega 3-6 saglikli yasam icin cok onemli yag asitleri, gunluk alinmasi tavsiye edilen degerler var. kolesterol ve kalp damar sagligi icin gerekli. sahsen 2 haftada bir balik yiyen biri oldugum icin omega kapsulu kullaniyorum.

eick

doğal yöntemler dururken neden yapay şeylerin tercih edildiğini asla anlayamadım. ama ilk yazdığıma ekleme yapmak istiyorum. gerekli vitaminlerin emilimini engelleyen bir sindirim sistemi rahatsızlığınız varsa, ağız yoluyla alacağınız doğal ya da yapay hiçbir şey zaten değerlerinizi yükseltmez. tek yolu damardan verilecek şeylerdir. ayrıca kendinizde herhangi bir vitamin, mineral vs eksikliği olup olmadığını öğrenmek için bir kan tahlili yaptırırsanız, sonrasında bunu doktorunuzla görüşerek uygun bir sonuca varırsınız.

kedili madam
1

mobil görünümden çık