selamlar,

annem için bir ebook reader almaya karar verdik. yabancı kitap okumaz, türkçe için de en güncel kitapları okumaya özen gösterir. benim pek ilgim olmadığı için takip de etmiyorum. türkçe kitapların e-ink versiyonları da eş zamanlı olarak çıkıyor mu artık Türkiye'de?

bir de uyum sorunu minimum olan bir okuyucu önerebilirseniz çok sevinirim. anneye alır gibi...

şimdiden teşekkürler, iyi pazartesiler.

 

pdf ve epub olarak yayınlanıyo abi kitaplar. pdf olanları epub ya da benzeri bi formata çevirip okuyabilirsin e-ink aletlerde rahatlıkla.

kindle paperwhite en iyi alet şu anda.

hjarteblod

paperwhite benim de aklımda olandı, ama işte uyumsuzluk sorunu olur mu diye çekiniyorum. bir de annem format çevirme işlerini becerebilir mi acaba diye de çekiniyorum en fazla aslında :)

loveinaflipbook

türkçe kitapları epub olarak bulmak pdf olarak bulmaktan daha zor. o yüzden pdf çevirmeyi önermiştim. işlem basit ama karşımızda bir anne var tabi, işler değişiyor o zaman. onun dışında türkçe karakter uyum sorunu falan artık düşünülecek şeyler değil, sanmıyorum türkçe karakter desteklemeyen bir ebook reader olduğunu piyasada kindle vb. bildik markalar arasında.

hjarteblod

idefix'ten alacaksa kitapları nook daha mantıklı bir seçim olur. kindle için drm kaldıracak sonra calibre ile çevirecek vs. zor işler bilmeyen için. ha, yok internetten indirip okuyacak dersen kindle dx al, pdf okuması daha kolay olur.

ben anneme alsam nook alırdım, e-ink dediğin için öyle diyorum, yoksa tablet de işini görür ya da kindle fire.

ludmilla
1

mobil görünümden çık