Bahar alerjim ve buna bagli astimim var fakat polenler etrafta olmasa bile kosu bandinda kosarken tikaniyorum. Uzun sure kasa kasa en fazla 12km/h'da 20dk. kosabilecek vaziyete cikmistim gecen sene. Bu sene anca 10dk. kosabiliyorum (yavastan artar). Bir sure sonra cigerlerim sikisiyor (tightness in lungs diyor ecnebiler).

Koşu bandına çıkmadan evvel Ventolin kullansam herhangi bir pozitif etkisini gorur muyum? Internette baktim, astimi olmayan millet bile kullaniyormus.

Ne kadar sure once kullanmaliyim Ventolin'i? Ağırlık kaldırıyorum, herhangi bir sorunum yok. Sonrasinda da cardio yapiyorum 40dk (20-25 dksi yokusta hizli yurume, herhangi bir sikintim olmuyor).

 

Ventolin'i diyet dönemindeki sporcular metabolizmalarını hızlandırmak için kullanıyorlar. Ventolin bildiğim kadarıyla zaten astım ilacı. Astım hastası olmayanların kullanması tehlikeli, ama sporcular bunu göz önüne alarak kullanıyorlar.

Size bir astım hastası olarak, doktor bu ilacı tavsiye edip yazıyorsa sorun olmaz zannederim. Doktora ayrıca "spor yaptığınızı" açıklamanıza gerek var mı bilmiyorum.

hiko seijuro
1

mobil görünümden çık