
3 yumurta 1 kase yogurt -yoksa 1.5 bardak süt- bi paket kabartma ve vanilya. 1 su bardağı yağ, 2 su bardağına yakın seker. un da kıvamına göre. bunlar malzemeler.
yumurtayı kır, şekeri koy sonra çırp iyice köpük köpük olana kadar yağı koy sonra. vanilyayı koy, süt-yogurt neyse- koysa, karıştır iyice. sonra ununu ve kabartma tozunu koy,akışkan olana kadar iyice karıştır. sonra tepsini yağla, kekini dök fırına ver 180 derecede, ilk 15 dk acma. aç sonra pişine kadar bi kaç kere cevir etrafında. pisip pismediğinide bıcak sokarak anlarsın. oldu mu canım bi dilim de bana yolla.


benim çoğu kek için kullandığım basit bir tarif var, yani tarif de değil ama uydurma bir şey işte:
3 yumurta bir kaba kırılır üzerine bir tutam tuz, bir buçuk bardak toz şeker konur ve mikserle şekerler çözülür gibi olana kadar çırpılır.
yarım bardak belki de daha az sıvı yağ, bir bardak süt eklenir, tekrar çırpılır.
eğer kekin süngerimsi olmasını istersen krep hamurundan biraz koyu, daha ekmeğe dönük olmasını istersen daha da koyu bir hamur olana kadar (mikseri kaldırınca akan hamur aktığı yerde hemen hamurla bütünleşmediğinde) un eklenir. bu da 2-3 bardak arası bir şey oluyor. bazıları kaşıkla karıştırın dese de unu koyduktan sonra ben bunu da mikserle karıştırıyorum bir şey olmadı henüz.
kabartma tozu - vanilya una karıştırılıp eklenir tabi un ölçümü esnasında.
bir kap güzelce margarin ya da tereyağı ile yağlanır, kek hamuru buna dökülür. 175 derece fırında pişirilir. fırına göre pişme süresi değişiyor yarım saat ile 50 dk arası. yarım saatten sonra kontrol etmekte fayda var.
