5 kere servise(kvk) gidip gelen, sonrasında en son ücret iadesi istemiyle servise giden ve benden habersiz ücret iadesi yerine 'kutusuz' birebir değişimi yapıldığı söylenen bir blackberry torch sahibiyim. Telefonu serviste bıraktım ve kvk'yı da o telefonu o şekilde almayacağımı email yoluyla bilgilendirdim.

Bu telefon genpa'dan alınmış. Faturası var ama genpa'yı mı kvk'yı mı şikayet etmeliyim thh'ye onu bilmiyorum. İnternette ithalatçı firma deniliyor ama ithalatçı firmayı nasıl öğrenebilirim, telefonun fatura, servis kayıtları var ama kutusu kayıp o yüzden nerden garantili bilemedim, nereyi şikayet etmeliyim karar veremedim. Kvk'nın sadece servis garantisi olmasından ve thh'ye boşu boşuna şikayet etmiş olmaktan korkuyorum.

Bu arada telefonun garantisi bu pazartesi bitiyor. O yüzden bu iki gün içerisinde dilekçeyi yazıp başvurmam gerek di,ye zannediyorum.

 

benzer bi olay teleservice de bende de oldu.bildiğim kadarıyla para iade hakkın yok.ancak telefonun serisi bitti ve aynı cihazı temin etme mümkün değilse.bu durumda da yine bildiğim kadarıyla bir üst modelle değişim yapılır.(emin değilim).ama telefonun değişimi zorunlu.onlarda zaten bunu yapmışlar.
aynı şekilde kutusuz olarak bana da htc değişimi yaptılar.seri no suna baktım farklı.aldım sattım telefonu kurtuldum.google dan bi tüketici derneği bul yeni cihazın kutulu mu kutusuz mu olması gerektiğini öğren.boşuna zaman harcama...
yada yeni duyuru aç.aramızda bu konularla ilgili davalara bakan avukat arkadaş varsa ondan bilgi al...
şikayet mevzusuna gelince her ikisinide şikayet et.yasal olarak sorumlu olan kimse onunla ilgili işlem yapılır zaten...(eğer benim gibi aynı arızadan 5 kez servise verdiysen onarım gerçekleşmediği ve mağdur edildiğin için servisten tazminat talep et.ithalatçı firmayı ise benim gibi 10 kez temasa geçmene rağmen gerekeni yapılmadığı için dava et ve de telefonla birlikte tazminat talebinde bulun.[ama işte süreç tam olarak ne onu bilmek lazım.])

bu da mı gol değil lan
1

mobil görünümden çık