Mayısta 1 haftalık bir workshop'a katılacagım. Bunun icin hangi vizeye basvurmak gerekir bilemedim. iData sitesinde kısa sureli seyahatlerde turistik/ziyaretci vizesi bir de kulturel veya sportif bir etkinlige ya da bir kongreye katılmak uzere gerekli vize basvurusu secenekleri var. Sanırım 2. secenek olacak ama emin olamadım.

herhangi bir etkinlik için vize alacaksan etkinlik düzenleyenlerden senin katılacağına dair yazı veya davetiye isteyebilirler. eğer bu tip bir evrak yoksa turist olarak başvurabilirsin.
kaptan memo


Bir de yurtdısı seyahat saglık sigortası var. Bir memur olarak mevcut sigorta bunu kapsar mı yoksa ozel saglık sirketlerinde yaptırmak mı gerekir?
three musicians


seyahat sigortası ayrıca yapılan bir sigorta çeşidi. herhangi bir seyahat acentası kanalı ile yaptırabilirsin.
kaptan memo

1