selamlar,

pasaporttaki telefonun kaydının değiştirilmesi için BTK'yla iletişime geçeceğim. tamire gidip gelen bir telefon var, eski telefonun kaydını pasaporttan sildirip, yenisini ekleteceğim.

iletişimde pasaportun hangi sayfalarını taratmam gerekiyor? ya da gerekiyor mu? nasıl yapayım? elimde yetkili servisten aldığım belge de var. onu ekleyeceğim, yanında ne isterler diye sıkıntıdayım şimdi. herkes farklı bir şey söylüyor. bir de BTK'ya telefon edip 52304234 dk telefonda oyalanıp yine cevapsız kalmak istemiyorum...

 

aynısını yaptım, gerekenleri söyleyeyim.
öncelikle pasaportun kapak içi ve ilk sayfası, giriş çıkışın olduğu son sayfa, resimli sayfa.
Ben iphone için yapmıştım, oradan anlatayım, apple'dan alınma ve üzerinde eski ve yei telefonların imei numaralarının göründüğü bir belge. Bende ikisinin de göründüğü bir belge yoktu, o yüzden yeni telefonun değişimi için verdikleri pdf'in üzerinde oynayarak bir yere eski imei numarasını ekledim.
Son olarak dilekçe. Şu imei'li telefonum tamir gördü ve şu imei no'lu telefonla değiştirildi, ekte ilgili belgeler vardır, kaydın değiştirilmesini rica ederim vs.
Bunları postayla yolluyorsun btk'ya. Takipli yolla tabii. Yalnız sonra yaptık diye bilgi vermiyorlar, ben de bir hafta sonra falan ne oldu bu iş diye bakarken hallettiklerini gördüm. Kendin imei sorgulaması yaparsın ulaştıktan birkaç gün sonra.

whoosie

Hocam bu yapılan işlem örnek vermek gerekirse şu mudur:

Amerikadan iphone aldım geldim pasaportuma kaydettim sonra burda fahiş bi fiyata sattım. 1-2 ay sonra tekrar amerikaya yolum düştü yada daha yakın atıyorum italyaya ordanda aynı şekilde ucuza aldım 1 iphone geldim türkiyeye 2 ay önce pasaportuma kaydettirdiğim iphonu sildirim yeni aldığım iphonu kaydettiriyorum olay bumudur.

netadam

@netadam , hayır, bu garantide birebir değişim yapılan kayıtlı iphone un, değiştirilen yenisi ile kaydının değiştirilmesi.

kekremsinarkoleptik
1

mobil görünümden çık