Bir kitapta okumuştum yanlış hatırlamıyorsam 5.000 ya da 10.000 kişi ile yapılan bir anket sonucunun değerinin yüksek olduğundan bahsediyordu. Yani adama "ee sonuç ne?" dediler adam da bu özel bir bilgi. bunun değeri işte 50.000 TL gibi bir şey demişti. Ne dersiniz?
mantıklı mı yani? sizce bu miktar büyük mü? adam sallamış mı? yanlış mı duymuşum nedir? bir şey söyleyin.

Tum turkiyenin reytingleri 2000kusur kisi uzerinden olculuyor, oradan hesap et ustad.


ankette ne sorduğuna, hangi bilgileri aldığına da bağlı azizim. nasılsın iyi misin gibi sorularsa 5000 adet kağıt hurdacılarda da bir değer ifade eder.


hacı gerçekten rastgele 5000 kişiye anket yaptılarsa daha fazla da eder.


sanırım doğru. a101'den biri bize konferans vermeye gelmişti. markete koyacakları ürünleri seçerken 2000-3000 kişiyle anket yapıyorlarmış. adam ben istesem türkiye seçimlerinin sonucunu %1 farkla bilirim dedi. dediğin de aynı şeye çıkıyor. demek ki 5000 kişi az gözükse de son derece gerçekçi sonuçlar veriyormuş.
