Merhabalar Gs'li duyuru sakinleri, öncelikle diğer takım mensubu arkadaşlar rahatlıkla bu duyuruyu görmezden gelebilir ya da fikri olanlar fikirlerini paylaşabilir, benim asıl amacım Gs'li arkadaşlar ile fikir alışverişi yapmak.

Konuya gelirsek, ben Galatasarayın şu anki oyuncu ve teknik kadrosu ile 2000 yılında UEFA kupasını aldığımız oyun şablonuna yakın bir planda oynayabilir mi bunu merak ediyorum. Birebir bakıldığında tabi ki 11 farklı oyuncu var ancak oyun stilleri ve başlarında bu sistemin öncülerinden Fatih Terim olması beni bu düşünceye sevk etti.

Ekte bu final maçına çıktığımız kadro ile şu anda kurulabilecek kadroyu koydum. Bu durumda bakıldığında o zaman da net bir şekilde sağ ve sol kanat yokmuş gibi okan ve ümit yeri gelince hagi kanatlara deplase oluyor, aynı zamanda da sağ ve sol bekler devamlı ileri çıkarak kanatlara yardımcı oluyor. Ve sürekli orta alanda kalabalık ile bir baskı söz konusu. Forvetlere de bakıldığında hakan gibi bir pivot forvet yerine yaşı geçmiş olsa da bu tip forvetlerin kelime karşılığı drogba var, arif yerine ise daha çok araya atılan paslara hakim, şut yeteneği olan burak yılmaz var (kendini yere atışları bile bire bir:))

Beni burada en çok düşündüren durum; orta sahada selçuk, melo, hamit üçlüsünün 2000 senesindeki üçlü gibi dirençli bir baskı uygulayıp uygulamaycağı, bir diğer sıkıntı da sol bekte riera'nın gerekli bindirmeleri yapıp yapamayacağı.

Bu konudaki düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. Yarınki karşılaşmada bütün aslanlara başarılar.

 

takım şuanda bunu oynamıyor ki.drogbaya şişir top yere düşünce peşinden koş oyunu var şuan takımda.kadro yazıldığında ewt andırıyor ama sistem değişti fatihin kafasındaki

amusan

benim görüşüm tek forvetle oynamamız. çünkü ilk yarı gol yememeliyiz. izlediğim şalke maçlarında ilk yarı çok diri bir takım varken, ikinci yarı tam tersi bu durum var diye düşünüyorum.

bu durumda şöyle bir kadro bence en uygun gibi görünüyor.

4-2-3-1
muslera
eboue-semih-dany-riera
selçuk-melo
hamit-sneijder-amrabat
drogba

ikinci yarının durumuna göre burak girip 4-4-2 ye dönülebilir.

raif_efendi

bence liberolu oynasak bu kadroyla daha mantıklı olabilir. melo'yu da değerlendiririz böylece. değişik bi sistem denedim :)

this11.com

slowly gencolez

Benim bu düşüncelerim sadece yarınki maç için değil, genel bir strateji olur mu diye düşünüyorum.

abin18ablan19

benim kadroda 6 yabancı var, her türlü organizasyonda oynar

slowly gencolez

@horace wells iyi bir sol bek ve türk stoper ile bu sorunu da çözebiliceğimizi düşünüyorum

abin18ablan19

o zamanlar yürek vardı mirim yürek. hagi, suat, ümit, ergün, bülent, popescu, taffarel. bu adamlar takımı kazansın diye mermiye kafa atıcak adamlardı. şimdiki oyuncularımız genellikle daha kaliteli ama bu kadroyla bile o başarıların çok kolay olduğunu düşünmüyorum ben. o ruh yakalanmalı, ki çok çok zor. strateji önemli tabi ama, oyuncular mental açıdan aynı kalitede değiller bence.

ha yarınki maçı bilemem, uzun vadede şeyettim. umarım kazanırız.

cepeuc

dany oynayamayacakmış galiba ama benim de kadrom aynen budur. drogba sneijder burak selçuk ikili kombinasyon halinde verkaçlarla kafadan iki gol atarlar. gol atarız ama yemesek bari.

this11.com

sparkle kiddle

Bizim takımın şuan ki en büyük eksiği formasyondan ziyade top çevirememe. Yoksa takımın gücü her şeyi oynayacak düzeyde. Pas atamıyoruz, oyun sürekli savunma hattında dönüyor. Şansımızı kontra ataklara bağlamışız. Dikkat ettiyseniz Sneijder, Drogba, Burak gibi isimlere gerçek anlamda ayaklarına pas geldiğinde gol şansı doğuyor veya gol oluyor. Onun haricinde dediğim gibi çok kötü pas yapıyoruz. Benim görüşüm budur.

Ha Fatih hocamın artık sistem denemesinden vazgeçmesi gerekiyor. Şampiyonlar ligini saymazsak 9 maçımız kaldı. Sneijder gibi isimlerin oynayacağı yer belli. Bu adamı kalkıp kanat oynatmanın anlamı yok. 4-4-2'yi iyi becerdik bir ara. Bence şuan ki kadronun formasyonu odur.

Sonuç olarak bir hayalim var. Bu ülkede bir gün herkes tek yürek olup Avrupa'da bizi temsil eden takımlara tam destek verirse başaramayacağımız şey yok. 2000 ruhunda Galatasaraylı, Fenerbahçeli, Beşiktaşlı, Trabzonsporlu taraftar tüm maçları tek yürek sokaklarda kurulan dev ekranlarda izledi. Tek yürek olmadan zor bu işler.

synche

abi yekta kesinlikle oynayamaz galatasarayda.. adam pas atacağı adamın 5 mt yanına gidiyor korkudan. ezilir kalır.

slowly gencolez

Drogba ve Burak ile birlikte baslamamamız gerekiyor. Gençlerbirliği maçının ilk yarısındaki 11 e benzer bir 11 le çıkmamız daha mantıklı olacaktır.

this11.com Ben ilerde Drogba ile baslamayı tercih ederdim.

*Ayrıca Fatih Terim Drogba ve Burak'ın aynı anda sahada olacağını söyledi. Çok büyük bir kumar ve bana göre de büyük bir hata.

*Bu takıma sezon ortası alışık olmadığı 4-3-1-2 oynatmak ve takımın oynamasını beklemek büyük lüks olur.

*Sneijder'in şu ana kadar etkisiz kalmasının nedeni Selçuk tan daha az sorumluluk verilmesidir. Tam tersi olması gerekiyor. İlk tercihin Selçuk değil Sneijder olması lazım. Xabi Alonso - Mesut Özil i düşünün. Bizde Mesut un karşılığı Selçuk Alonso nun karsılığı Sneijder. (bu bir taktiksel hatadır)

Herkes sorunun yanlış dizilişten olduğunu söylüyor bence ana sorun son söylediğim madde ile ilgili.

2000 deki kadrodan örnek vermişsin. O zamanki orta saha çok mücadeleciydi. Bir Selçuk İnan yoktu. Toplar direkt Hagi deydi. Okan, Ümit, Suat tan hiçbiri Hagi den daha fazla oyun kurmaya çalışmıyordu.

dalessandro

bu defans o defansın yanına bile yaklaşamaz.. bir de o efsane kadroda capone yoktu fatih akyel vardı. ayrıca ü.davala yerine de h.şaş koyman gerek.
onun dışında arif yerine burak değil, umut bulut daha çok yakışırdı bence.. kednini yere atma dışında pek benzerliği yok arifle burakın.

bir de sorunun cevabı değil ama, ben takımımın ilerisinde umutla elmanderi görmeyi daha çok isterdim. burak 50 gol de atsa sevmeyeceğim bu adamı
drogba yerine de ebue-balta-sabri-dany-rierayı gönderip adamakıllı savunma oyuncuları almak isterdim.

de jure

Göresldeki kadro finalde sahaya çıkan 11. @de jure

abin18ablan19

fatih terim, bu galatasaray'a gelmeden önce kendisini taktik açıdan geliştirmiş gözüküyordu. ama bu sezon biraz dağıldı gibi gözüküyor. özellikle sneijder'i doğru kullanma adına hiçbir şey yapamıyor. sneijder'den adam geçip, depara kalkmasını bekliyor sanırım adam. dolayısıyla adam 60. dakikayı zor görüyor. halbuki tam tersi, ataklar sneijder ile başlamalı. bu adam top onla ne kadar buluşursa o kadar verimli olur. topsuz alanda sneijder'den verim almaya çalışmanın bir getirisi olmaz. dolayısıyla fatih terim'in sneijder'den yararlanmanın yollarını bulmuş olması gerekiyor.

hadi canım, hadi aslanımla olmuyor yani bazı işler, klişe olacak ama yıl 2013, artık 2000'de değiliz. 13 sene futbolda çok uzun bir süre, bu süre zarfında futbol çok değişti. yürekten öte biraz daha kafa gerekiyor artık, taktik gerekiyor, adamını bilip, onu doğru kullanmak gerekiyor. 2000'deki başarının arkasında orta sahadaki üçlünün dışında asıl olarak bülent - hagi - hakan şükür üçlüsü var. şimdi bu üçlü yerine kimler var? dany - doğru kullanılamayan sneijder ve top alamayan yalnız kalmış drogba. ancak takımın başındaki isim değişmedi, yine fatih terim. isim değişmedi ancak kafanın değişmesi gerekiyordu.

soso

ayrıca en fazla merak ettiğim şey bu kadro ya da bütçe rijkaard'a verilseydi nolurdu acaba?

soso

o zamandan bu yana futbolda bir çok şey değişti.sistemlerde kendi içinde yenilendi artık.bu şekilde(bu oyuncuları baz alırsak) avrupada başarılı olamayacağı düşüncesindeyim.ligde bi ihtimal işe yarayabilir o ayrı.

bence şuan ki yaşadığınız tüm sıkıntılar drogba ve sneijderi oynatma çabanızdan kaynaklanıyor.burak veya selçuk gibi formda isimleride yedeğe çekemiyorsunuz.bana kalırsa bu oyuncu yapısıyla,bu 4 ünü aynı anda oynatıp avrupada başarılı olmanız zor.

yusufist

2000'deki kadroya göre çok farklı karakterde oyunculara sahibiz. o dönem defanstan oyun kurabilen bir popescu vardı elimizde. orta saha direncimiz daha fazlaydı ve 7-8 yıldır yan yana oynayan bülent-okan-suat-arif-hakan şükür gibi isimler vardı. 1994'te takıma katılan ergün ve hakan ünsal'ı da katabilirsin bu gruba.

bizim sorunumuz diziliş değil ; eldeki oyuncuları nasıl verimli kullanacağımızı bulamamak. sneijder ve drogba varsa elinde , bu oyuncuları oynatmak zorundasın. sezon içinde gelmiş olmaları takımın geri kalanını ve terim'i hazırlıksız yakaladı.

burak'ın savunma arkasına yaptığı koşuların çoğunda pası selçuk atmıştır ama şimdi o pas trafiğini sağlayacak adam sneijder. selçuk belki 3 yıldır burak ile beraber oynuyor - sanıyorum yaşıt oldukları için daha önceleri genç milli takımlarda da beraber oynamışlardır - ; sneijder 1 aydır. bunun yanında yedek kulübemiz orta saha ve defans alternatifleri açısından o döneme göre zayıf. ümit davala gibi sağbek-sağ açık-ön libero ve forvet oynayabilen bir oyuncu vardı o dönem elimizde.

fatih terim presli oyunu sever ama biz schalke maçında rakibe orta sahada basmadık , geri çekildik ve pas yapmalarına müsaade ettik. orta saha direncimiz zayıf.

burak'tan en iyi faydalanma yolu selçuk'un uzun pasları veya drogba'nın kafayla indirdiği toplar olur. kanattan forveti ikile veya sağ kanattan top taşı dendiği an burak'ın performansı düşüyor. sneijder de sol kanadı kapatmayacak ya da pres yapmayacak ; hücumda takımı yönlendirecek ; aksi takdirde 60.dakikada onun da pili bitiyor.

seneye defansa takviye ile daha iyi oluruz ama şampiyonlar ligine katılmamız lazım. oradan gelecek paraya ihtiyaç var.

diyet yapan panda
1

mobil görünümden çık