kızartma yağlarını lavaboya dökmeyin zararlı diyorlar zararı nedir




 

bildiğim kadarıyla arıtma tesislerine zarar veriyor.

bu konu cok sevimsiz

"Doğal Hayatı Koruma Derneği'nin (WWF) resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, kızartmalarda kullanıldıktan sonra lavaboya dökülen bitkisel yağların müthiş bir su kirlenmesine yol açtığı ve sadece 1 litresinin 1 milyon metreküp suyu kirletebildiği açıklandı. Evsel atık nedeniyle oluşan su kirliliğinin yüzde 25'ini bitkisel atık yağların oluşturduğu, sudan hafif olduğu için su yüzeyinde kalan bitkisel yağların havadan suya oksijen transferini engellediği, bunun deniz canlılarının yaşamını olumsuz etkilediği kaydedildi. Bu kirlenmenin 20 yıl içinde deniz, akarsu ve göllerdeki yaşama büyük zararlar vereceği bildirildi."

mor.inek

giderden giden su son noktada denize ulaşıyor , yeraltı sularına ulaşıyor. 1 damla yağ 86 milyar metreküp içilebilir suyu mahvediyor.

o yüzden.

dökmeyin. bir de o yağlardan biodizel yapılabiliyor. keşke toplansa.

sparkle kiddle

toplanıyor lokantalardan oralara götürülebilir belki: www.atikyagtoplama.net

bir de bir şey soracağım uzundur merak ediyorum.ben genelde kağıtlara emdirerek atıyorum ama bazen imkanım olmuyor.bu durumda bolca tuzlayarak gidere döksem normal döktüğümden daha az zararlı olma ihtimali var mı ???

aşksız prens

bir etkisi de; denizanası Çoğalmasına neden olması'

ground

suyun üzerinde film tabakası oluşturur, oksijenin suya karışmasını engeller, balıkların yüzgeçlerini kapatır diyorlar bundan emin değilim, kanalizasyonda donar, boru çaplarını daraltır, boruları tıkar, arıtma tesislerine gelen organik yükü arttırır, tesisler deşarj limitlerini sağlayamaz. biyodizel katkısı yapılabilecekken atmak ayrıca israf. 1 kg yağ 7000 kalori demek. kaç kW çıkar ondan kim bilir?

aşksız prens, kağıtlara emdirip çöpe atıyorsan pek kötü değil, kağıt israfı sadece, biraz da tehlike tabii, çöpte tutuşabilir. kağıda emdirip suyla sifonluyorsan çok fena ama.. doldur bir kavanoza ve öyle at çöpe. reçel kavanozlarına falan. tuz katmanın da faydası yok. her türlü israf. ezici diye bir firma var bunlardan elektrik falan üretiyorlar onlar bazı yerlerde ücretsiz topluyor olabilirler.

kargn

"arıtma tesislerine zarar veriyor." söylenebilecek en anlamsız neden sanıyorum. elbette ki suları kirletiyor. daha ne olsun?

ben smyrna

ayrıca düşük sıcaklıklarda yağ donar ve su hatlarında(borularda) iç çap daralması meydana getirir. bu da debiyi düşürür. hatlarda tıkanmalar meydana gelir zamanla.

drajalo

"Kanalizasyona dökülen yağlar atık su arıtma tesislerine zarar verir ve işletme maliyetini artırır."

www.cevreonline.com

illa kaynak gösterecez amk..

bu konu cok sevimsiz
1

mobil görünümden çık