Soru: Italya'da arac kiralama için harcanan paralar nasıl gider gosterilebilir? Direk gösterilemiyormuş, stopaj diye bir olay varmış.

Milano'da tercümanlık, rehberlik ve organizasyon işleri yapmaktayim. Sirketim kurulus asamasinda oldugundan faturali bir iş istenirse Istanbul'da yer alan, arkadaşıma ait limited şirketi üzerinden (turizm-organizasyon) fatura kesmeyi planliyorum.

Bazen transfer ve araç kiralama talepleri geliyor. Simdi ben Turkiye'deki sirket hesabina parayi alarak fatura kestiriyorum ve iş orada bitiyor musteri ile. Peki ben Italya'daki masraflari nasil gider gosterecegim?

Mumkunse ornek rakamlarla birisi aciklayabilir mi? Ornegin 10 bin liralik bir is yaptim, bunun 6 bin lirasi gider ve faturali (italyadan). Bu Turkiye'deki ltd şirkette nasıl gider yazılacak?

 

Bildiğim kadarı ile direkt olarak şirkete bağlı yapılan harcamalar stopajsız direkt gider yazılabilir. Sadece harcamanın yapıldığı gündeki TCMB döviz kuru ile TL'ye çevirmeniz ve tabii ki harcamanın ispat edilebilir bir şekilde işinizle alakalı olması lazım. Şunları da bir okuyun;

Özelge; www.bmvdb.gov.tr

www.muhasebetr.com

kadim kishi
1

mobil görünümden çık