efenim merak ettiğim bir mevzu var, şimdi diyorlar ki; işletme bölümünün yurt dışında bi geçerliliği yok. management/business administration şekline biçok okulda bölüm var zaten, neden geçerliliği yok deniyor? peki yönetim pozisyonlarındaki insanlar ne mezunu?
yoksa geçerliliği yok olayı biraz şehir efsanesi mi? kafam karıştı yeminlen!
bi aydınlatırsanız şahsımı amerika'da avrupa'da işler nasıl yürür diye çok mesut olacağım :)


 

iş idaresi olarak çevriliyor, direkt işletme olarak geçen bölüm yok bildiğim kadarıyla.

alchemistt

Nasıl yok canım, onca business okulu ne oluyor? AACSB ne işe yarıyor falan?

sui

@alchemistt yok zaten çeviri meselesi değil, bizim okullarımızda da işletme bölümü business administration olarak geçiyor benim bahsettğim ''geçerliliği yok'' düşüncesi.
eheh evet biraz yanlış anladın geliba :) master da değil, iş bulma açısından diyelim.
@sui: bana da çok anlamsız gelmekle beraber, böyle bi kanı mevcut. 'yurt dışında hiç pek bi şeye yaramaz o diploma'ya kadar gider bu iş.

denizin kulleri

avrupa için özellikle avusturya ve almanya için geçerli olduğunu söyliyeyim özellikle ects kredi sistemi gibi bir zımbırtı var ders içerikleri ile ve ects kredisi tutuyorsa geçerli oluyor zaten yök bu işler için var.

mesela, istanbul uni işletme bitirdin, yüksek lisans/master yapıcaksın avusturya'da, direkt olarak master a kabul etmezlerse bu ects ve içerikten dolayı fark dersi veriyor master a başlıyorsun, misal viyana ekonomi üniversitesinde durum böyle.

ya ben mi yanlış anladım sorunu :)

alchemistt

master yapmak icin bile direkt kabul edilmezken nasil olur da direkt ise kabul edilebilirsin ki.. almanya icin soyleyebilirim ki adamlar turkiyenin verdigi diplomaya itibar etmiyorlar. egitim sistemimiz ortusmuyor zaten. 9 eylul isletme mezunu arkadasim mesela bir markette kasada calisiyor, beden egitimi ogretmenligi mezunu olan da bildigin insaat isciligi yapiyor. is bulabilmek icin illaki master vs yapmak gerekiyor, burda egitim almadigin surece cok zor. yada ortalama bir buro isi icin en azindan sertifika veren kurslara falan gitmek gerek, olmadi staj yeri bulup 6 ay falan ucret almadan staj yapmak. is tecrubesine universiteden daha cok onem veriyorlar. kendi ulkelerindeki ayni ana dile sahip olduklari ayni egitimi aldiklari issiz mezunlar varken neden baska ulkeden gelme biriyle ugrassinlar. terim bilmez, acemilik donemi uzun olur vs vs.
biraz karamsar oldu mesaj uzgunum ama benim cevremdeki durum bu.

eick
1

mobil görünümden çık