Arkadaşlar şu anda üniversite öğrencisi olarak bir otelde zorunlu stajımı yapıyorum. Eğer yanlış bilmiyorsam son kanun değişikliklerine göre stajyerlere asgari ücretin 3 de 1 oranında maaş verilmesi gerekiyor fakat çalıştığım otel bu ücreti vermiyor. Bu duruma karşı ne yapabilirim oteli nereye şikayet edebilirim?




 

sosyal güvenlik kurumuna şikayet edebilirsin.

clones

Benimde aklıma geldi ama stajyer sigortamızı okulumuz yatırıyor. Bundan dolayı sgk pek birşey yapmazmış gibi geliyor. Başka öneriniz varmıdır?

mayday

siz sozlesme gibi birsey yapmadiniz mi? orda belirtiliyor diye biliyom ben. yani orda yazar stajyere bu ucretin odenmesi gerekiyor diye.

allanpoe

Bizimle herhangi bir sözleşme vs yapılmadı.

mayday

bul bakalım son kanunları ne diyor, ona göre yorumlayalım. sigortalı olmak zorundasın ama sigortanı okul yapıyorsa iş yeri para vermek zorunda olamaz, biz de öyle staj yaptık.

saiko

Sgk uzmanı Ali Tezel'in bir yazısını buldum. Buna göre para almam gerekiyormuş. Benim için önemli olan çalıştığım yeri nereye şikayet edeceğim?

Bu da yazı : (git:www.haberturk.com )

mayday
1

mobil görünümden çık