gözler için en uygun aydınlatma nedir ? gözlerimde kuruluk var, ışıktan rahatsızım, uzun saatler bilgisayara bakıyorum. Tek başıma olmadığım içinde loş ışıkta çalışamıyorum, arkadaşlar rahatsız oluyor. Ama bende kör olacağım böyle giderse. Küçük bir oda beyaz ışık floresan lambayla aydınlanıyor. eski tip uzun olanlardan toplamda 4 lamba var ama 2'sini yakıyoruz. ama oda küçük olduğu için apaydınlık oluyor,rahatsızlık veriyor. ben bunları değiştirelim diyeceğim ama neyle değiştirelim, gözü yormayan nasıl bir aydınlatma yapmalıyız ?




 

şunun gibi direk ışık vermeyen bir aydınlatma uygun olur. bir de tabii sarı ışık olmalı beyaz ışık veren florasan değil.
www.veksan.com

merhum

gözlük v.s ile çözemez misiniz? Bir göz doktoruna danışmakta fayda var. Maalesef yurdum çalışanı araba farı gibi aydınlık olmadan çalışamıyor.

ned flanders

ned flanders, gözlük var ama o da bir süre sonra ağırlık yapıyor, çokta faydası olmuyor.

karbasan

www.evicinhersey.com

Şunun gibi bir şey alın. Tavana vuruyor ışığı, direk göze gelmiyor ve gayet iyi aydınlatıyor ortamı (eğer oda çok büyük değilse)

Godless

merhum un linkini verdiği ürün işinizi görebilir. adı piyasada 2x55w endirek aydınlatma armatürü olarak geçer, tane fiyatı 100-150tl arası değişir. veya daha kolay bir çözüm ampül renklerini gün ışığı olarak değiştirebilirsiniz.

fluoresan ampülün üzerinde 18/830 -36/840 gibi bir ibare olur. buradaki ilk sayı ampülün gücü, ikinci renk kodudur. sizin ampüllerin renk kodu muhtemelen 830 dur, onları 840 ile değiştirmeyi deneyin. tane fiyatı 3-4tl civarındadır

dunyanin dans eden sarki soleyen pisligi
1

mobil görünümden çık