selamlar,

şimdi durum şöylen: bir telefon var, yurtdışından alınma, yaklaşık 7-8 ay önce. kendi pasaportuna kaydettiriyor sahibi. sonra bu telefon bir gün bozuluyor, bayağı sıkıntılı, çalışmıyor diyelim biz. başka bir yurtdışı çıkışında bu kişi telefonunu garanti kapsamında muamele görmesi için bayii'ye götürüyor ve orda telefonu tamir etmek için alıkoymak yerine anında değiştirip yenisini veriyorlar (sanırsam bu noktada varmaya çalıştığım yeri anladınız). bu kişi de yepisyeni cillop telefonunu alıp mesut bir şekilde yurda dönüyoooor.

bu noktada: eski telefon gitmiş, pasaportta imei kaydı kalmış. onun yerine yeni telefon gelmiş, pasaport kaydı yok... bildiğim kadarıyla 2 senede 1 kere bu hak tanınıyor kişilere. telefonu pasaport kaydında da değiştirebilir mi bu kişi? eskisini silsinler, nolcak zaten kullanılmayacak, firmaya geri gitti... yapılır mı bu?

 

keske olsa ama yapilmaz. 2 yilda sadece 1 telefon kayit hakki var. sacma ama, elinizde olan baska bi telefon sonuc itibariyle.

she was my baby

Daha önce buna benzer bir soru sorulmuştu. Telefonun garantiden değiştiğine dair kağıtları ve de 7-8 ay önce yaptırılmış olan kaydın faturasyla dilekçe yazılıp durum anlatılıyor ve yeni imeiyle değiştiriliyor gibisinden bir şey yazılmıştı.

kekremsinarkoleptik
1

mobil görünümden çık