nedir diye sordum ama, asıl sormak istediğim, merak ettiğim şu. bu konulardan anlayan arkadaşlar, şimdi mesela atıyorum "elma, elma kurabiyesi, elma kurabiyesi seven, elma kurabiyesi seven kız, elma kurabiyesi seven kız ve sevgilisi" şeklinde bir anahtar kelime grubu girecek olsam, bunları tek tek mi yazmam gerekiyor, yoksa tekrar eden kelimeleri sadece 1 kez yazıp "elma kurabiyesi seven kız sevgilisi" şeklinde saçma da olsa bir tercih mi yapmam gerekiyor?
teşekkür ederim.



 

hepsini yapsan da olur ama en mantıklısı şu:
"elma, kurabiyesi, seven, kız, sevgili"
şeklinde.

qwermans

arama motorunu insan gibi düşün. şüphesiz bir çoğu dürüst siteleri sever. eğer sen sadece elma kurabiyesini seven sevgililer ile ilgili içerik giriyorsun hepsini tek çırpıda yazacaksın. ama sen;

elma, kurabiye, elma kurabiyesi, elma, kurabiye seven vs..gibi yazarsan doğal olarak elma, kurabiye gibi kelimelerde de çıkacaksın. fakat o içerikte elma veya kurabiye ile ilgili bilgi olmadığı için robotlar seni kara listeye almasa da mimleyecek.

dokunmakalbime

robotlar anlamaz onu, robotlar insan değildir duyguları düşünceleri olmaz sadece komutlarla bir algoritmaya göre çalışır, o da asla anlayamaz

qwermans

hm anahtar şey burada virgül oluyor demek ki, bunu bilmiyordum doğrusu. yani virgülle ayrılması gerekiyor.
peki virgülle ayrılmış her öğe için ayrı mı işlem yapıyor google, diğer kelime öbeklerinden farklı olarak?
örn, "elma, elma kurabiyesi, elma kurabiyesi tarifi" şeklinde olsun, hem elma, hem elma kurabiyesi hem de elma kurabiyesi tarifi yazan insanlardan sonuç alır mıyım, birbirinden bağımsız olarak?

eğer öyleyse, herkes olabildiğinde fazla kelime öbeği yazar, ancak bildiğim kadarıyla sadelik daha etkin oluyor gibi?

buzdan adam

ayrıca, adwords kabul etmiyor virgülü galiba:

"Anahtar kelimeler standart olmayan karakterler içeremez. Örnek: ! @ % , "

evet, kelime sayısı arttıkça düşük arama hacmi diyor. oysa tersi olması gerekmez mi?

buzdan adam

qwermans'in tavsiyesini kesinlikle önermem. sana tavsiyem şu olabilir. google'i en iyi google anlar.

örneğin başlığın "elma kurabiyesi olsun" google'a gir. "elma kurabiyesi" diye yazmaya başladığın anda sana zaten gerekli ipuçlarını verecektir. onları aynen girebilirsin etiket olarak.

nemo problemo
1

mobil görünümden çık