photoshop, illustrator, indesign falan heralde büyük ebatları basamıyor. bunun için neler kullanılıyor? bir de küçük web,buton,banner tasarımları yapmaktan çok farkı var mı? nelere dikkat etmek gerek?




 

2 metre x 2 metre yi photoshop ile yaptım oldu.

april12th

Vektörel çizim yapılabilen herşey ile olur.
(bkz: adobe illustrator)

mhm

kullanilan yazilimdan ziyade tasarimin nasil yapildigi onemli.

demek istedigim, hangi yazilimi kullanirsaniz kullanin bir cep telefonundan cektiginiz resmi 2m x 2m basmaya calismak iyi sonuc vermeyecektir. bunun yaninda 10kb boyutundaki vektorel bir cizimi isterseniz 100m basin, isterseniz 10cm basin, ayni sonucu alirsiniz.

word ile powerpoint ile cok guzel tasarimlar hazirlayip brosur/kitap vs olarak basanlar biliyorum. sonucta kullanmayi bildiginiz yazilim, kullanmayi bilmediginiz yazilimdan daha iyi sonuc verecektir.

vektorel cizimler kullanip, duzgun fotograflar kullanirsaniz 2m x 2m bir baskinin problem cikaracagini zannetmiyorum. yine baskiya gondereceginiz dosyanin pdf gibi bilgisayardan bilgisayara farklilik gostermeyen bir formatta olmasina dikkat edin ancak nitropdf vs gibi sacmaliklarla degil adobe'un orijinal acrobat programi ile pdf olusturun.

co2s2
1

mobil görünümden çık