Türkiye de hangi meslekleri yapan insanlar bu maaşları alıyor?entrylere baktımda herkesin bir tanıdığı var maaşallah.




 

Avukat

Mikail bey

ilaç firması üst düzey yöneticieri.

galahad

böyle maaşları duydukça kendimi aşağılık bir böcek gibi hissediyorum.

iyi bir network kurabilmişse avukatlar kesin kazanıyordur o kadar.

börtüböcük

kaptan pilot 16 bin tl alıyor.

durdenist

çoğu 35 yaşında avukat 15 bin tl kazanıyor büyük şehirlerde. daha fazlası için: (bkz: ahmed pekin) (bkz: mehmet gün) (bkz: erim bener) vs...

sorular sorular aklımdaki sorular

@sorular sorular aklımdaki sorular;hocam hukuk forumlarındaki avukatlar sürünüyoruz diyorlar ama.

ahada nick

sağlam çevre varsa avukat

göz doktoru ( ayda 80 bin e kadar çıkanını gördüm )

ticaretle uğraşanlar

eczacılar

gmze90

mühendisliğin herhangi bir dalından mezun olanlar.

jimjim

"bir avukat, 2013 yılında hâlâ disket sürücüsü ile işlemlerini halletmeye çalışıyorsa o avukat stajerinin kurduğu büroda maaşlı çalışan olmaya ve sürünmeye mahkumdur"

bu sözün sahibi, 60 avukat ve bir sürü personeli olan bir hukuk bürosunun başında. demem o ki bir avukat yeniliklere açık olmayıp, teknolojik ve mesleki anlamda kendini geliştirmiyorsa sürünür. çünkü avukatlık bir yerde ticarettir de.

nakippoyraz

hukuk forumlarındaki avukatların yüzde 90'ı stajyerliğini henüz yapan veya 25 yaşını geçmemiş avukatlardır. bir de küçük şehir büyük şehir kıyaslaması var. istanbul'da çalışan avukatla muğla'da çalışan avukat aynı imkan ve şansa sahip olmuyor bu para işlerinde. şahsen benim çok yakın bir arkadaşım maslak'ta bir gökdelende olan bir büroda staj yapıyor, çok iyi para alıyor. tabela avukatlığı çok kazandırmaz birinin yanında çalışıyorsan, büro seninse kazanıp kazanmamak sana bağlı, ama 35 yaşında istanbul'da kendi bürosu olan bir avukatın 15 bin kazanması normal bir şey, şaşılacak bir durum değil.

sorular sorular aklımdaki sorular

bir de ne bu şaşkınlık anlamıyorum..
kurumsal firmaların bir kısmı yeni mezunlara net 3 bine yakın maaş veriyor. en azından emin olduklarım var.
o yaşa kadar kadrosu/statüsü değişecek, tecrübesi artacak, primiyle şusuyla busuyla hele bir de satış(satın alma, pazarlama satışlailgili herhangi bir şey) veya yönetici pozisyonlarına oynuyorsa e zaten "normal" bir maaş.

hee şimdi illa birileri çıkacak yok ben şu okuldan/bölümden mezunum da şu kadar yıldır çalşıyorum da hala şu kadar maaş alıyorum diye; ee birilerinin de sizin gibi o maaşları alması lazım. piramit mantığı; yukarıdakiler sayıca az tabi.
bu bazen* meslekten bağımsızdır yani.. aynı meslekten birileri için o maaşlar sıradan bir durumken kimileri hep ağlar durur..

jimjim

ya arkadaş, hayatı bilmediği aşikar nedir ya, evet fakültede ingilizceyi bile doğru dürüst öğrenememişsen, özel sektörde var olması imkansız bir tıfıl tipsen, girişken değilsen, tek olayın kitapların arasına dalıp ders çalışmak ineklemekse kazanamazsın 15 bin. ben de bu işin içindeyim ve iki sene sonra avukatlık ruhsatımı alacağım, bilip bilmeden konuşmamak gerek.

sorular sorular aklımdaki sorular

forumlarda sürünüyoruz diyen avukatlar, avukatlığın sosyal bir iş olduğunu tüm olayın sağlam bir çevrede yattığını göz ardı etmiş olanlardır veya şükürsüzdürler. @sorular sorular aklımdaki sorular zaten "çoğu" demiş hepsi dememiş.

börtüböcük

bölümümü çok sevdim hala efsane donuyor avukatlar çok kazanıyor :)

lawist

Beyler avukati ornek olarak verdim de tifillikla ya da bilgi, giriskenlikle hicbir alakasi yok onun, cevre baban zenginse geliyor, obur turlu sittin sene zengin olamazsin.

Dis hekimleri, doktorlar, pazarcilar(biz oyleydik en azindan), esnaflar, market sahipleri, kolayca kazanabiliyorlar.

Mikail bey

kardeşim avukat, eşi göz doktoru ikisi de o parayı kazanmıyorlar.

cevap yazan arkadaşlar epey hayallerde yaşıyor :)

ha yok mudur o parayı kazanan avukat, doktor. vardır ama azdır.

mea maxima culpa

@jimjim;hangi kurumsal firmalar hangi mühendis mezunlarına veriyor?

ahada nick

borusan; uzman yardımcısı 2600 net
arçelik ;çok iyi olmayan bir pozisyon için (ar-ge) (argeciler genelde zaten az kazanıyor diye söylüyorum) 2550
turkcell ; 3000 (+- 100)
fordda 2. senede (yine arge benzeri/projelendirme pozisyonu ) 3500
p&g (itü kimya mezunu yeni başlayan) 4800

primsiz yazdım.pozisyon ve tecrübeye göre başlangıçta 1-3 maaş arası. (ilk sene 2 maaş oluyor genelde, 3 vereni duymadım)

jimjim

ya işinde iyi olan herkes kazanır o yaşta 15 bin tl'yi, 30 yaşında bir hocam var okulda, tek yerden aldığı yıllık burs 25 bin euro adamın. ki bu adamın 250 bin euro(veya tl emin değilim) trink olarak kazandığı bi burs da var. mesela bir dişçim var, adam kendisini hayvan gibi satıyor, 15 bin tl'yi 10 günde bile kazanıyordur. iyi hastanelerde cerrahlar yine böyle kazanıyor(o yaşlarda) vs. vs.

noluyo yaa

Avukat çevresi varsa çok çok iyi paralar kazanabilir tabi ki. Ancak İstanbul'da kendi bürosu olan ve ortalamanın biraz üstünde para kazanan bir avukat olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki, 15bin "çoğu" 35 yaşındaki avukatın kazandığı para falan değildir. Büyükşehirlerde çoğu avukat 15bin falan kazanıyor denmiş yok öyle bir şey, gerçekten yok.

@sorulan sorular aklımdaki sorular, biraz heyecanlı bir öğrenci arkadaşımız. daha dün konuştuk kendisiyle ama bana pek inanmamış sanırım, çoğu avukat 15bin tl kazanıyor vs. demiş. muhtemelen mezun olduğunda muhteşem bir hayal kırıklığına uğrayacak.

boş adam

tamam biraz daha daraltayım o zaman, "büyük" hukuk bürolarında(cerrahoğlu, mehmet gün&partners, bener, pekin, işmen vs..) çalışıp da 35 yaşına gelen birisi; bakın dikkatinizi çekiyorum, kurucu ortağın altında çalışıp 35 yaşına gelen birisi 15 bin türk lirası maaşı alamıyorsa beni de yakın diri diri. buna da katılmıyorsa bana heyecanlı damgasını basan avukat abimiz, bir şey diyemeyeceğim. bizzat gördüğüm şeye, internet sitesindeki konuştuğum bir avukattan daha çok inanırım ben.

sorular sorular aklımdaki sorular

burada çıkıp benden 8-9 yaş küçük, meslek deneyimi olmayan biriyle tartışmayacağım tabi ki ama, sayıları çift haneye bile ulaşmayan hukuk bürolarında kurucu ortağın altında çalışan avukatlar istanbulun "çoğu" avukatı olmuyor. %10'u bile olmuyor.

ayrıca fiziksel olarak referans vermek istemesem de kendisine, gene dün aynı arkadaşa söylediğim bir şey, hiçbir zaman bir mesleğe karar verirken uç örneklerden yola çıkmayın, olabilirseniz ne kadar güzel, olmak için de çalışın ama, muhtemelen onlardan biri olmayacaksınız çünkü.

ben avukat 15bin kazanamaz demiyorum, "çoğu" avukat 15bin kazanamaz diyorum. yanlış bilgiyi düzeltmeye çalışıyorum. tek amacım insanların yanlış yönlendirilip sonrasında mesleklerinde mutsuz olmaması. çevremde daha fazla mutsuz avukat istemiyorum çünkü.

boş adam

boyyyuk kurumsal firma muduru 40+ yas, maas 20 bin tl uzeri particlik vs. hersey var. 35 de 15 bin veren firma varsa zaten batsin kimse kimseye hele 35 e gelmis adama vermez o parayi

mazungu

simdi muhendis icin 15 bin tl 8 bin dolar eder bu durumda net maas 96 bin dolar eder. ozaman bu adam yuzde 25 vergi verse 140 bin dolar maasi vardir.

yani abd de bile bu maas senior muhendis icin biraz fazlayken cok fena sallamissiniz. maaslar her yil surekli artmiyor. alan varsa bile en az 10 15 35 ligi eleyip mudur vs. olmustur.

mazungu

avukatım.
ortalamaya vurulursa bir avukatın 15 bin kazanması dogrudur. yani toplam ciro / avukat sayısı= ve > 15.000. ancak artık avukatlık serbest meslek olmaktan çok işçilik statüsünde. yani maaşlı avukat sayısı yarıdan epey fazla. bunlara bir de kamuda çalışan avukatları ekleyin ki genelde 2-3 binlira geliri. olayın aslı şudur. bir kaç sene ancak gecinecek kadar kazanırsınız geliriniz düzenli degildir ama 5 yıldır takip ettiğiniz bir dava sonuçlanır ve 50, 100, hatta 200 ve daha fazlasını bir anda kazanırsınız. bu şekilde işini düzenli yapan titiz bir avukat 10 yilda evi arabası ve yüksek standartlara ulaşabilir. 20 yılda da artık emekli bile olabilirsiniz ama gerek yoktur nasıl olsa en az 2, 3 avukatı istihdam eder hale gelmissinizdir. Ayrıca forumlarda vs asla ve asla çok kazanmak ile ilgili bir yazı bulamazsınız etik değildir. ama bol bol mesleki sorunlar dile getirilir ki mesleğin özü de sorunlara çözüm bulmaktadır. telden ancak bu kadar detaya girebildim. sonuç olarak 15 bin normaldir hatta az bile. ama bu hem bir süre sonra oluşan bir durum hem de maaşlı çalışanlar için geçerli değil. istisnalar vardır, hatta 50 bin maaş bile var ama nadir bir durum.

ground

hukuk okuyorum, babam avukat. yanında 4 avukat çalıştıyor. ve aylık gelir Allah'a şükür 50 bin lira. masraflar hariç. şehir antalya.

antalya için konuşacak olursam, 15.000 lira barajını geçen yaklaşık 200 avukat tanıyorum. antalya'da 1100 kadar avukat var dersem, fena bir oran değil gibi.

aylık 15000 üstü kazanan birkaç tanıdığım var, onlar hal işleriyle uğraşıyorlar. pazarcılık yani.

godfrey

bir de; forumlarda % 90 stajyer veya genç avukat demiş bir arkadaş. kesinlikle yanlış hatta tam tersi bir durum var. hukuk forumu dediğiniz, turkhukuksitesi, hukuki.net falansa buralarda en çok yazan, en fazla tartışan, Karması en yüksek olan, moderatorler, site yöneticileri en az 50 yaşında pek azı da 40 falandir. buralar mesleki dayanışma, hukuki tartışma, mesleki ictihatlarin yapıldığı bir yerdir. herhangi çok tartışılmış bir forumu baştan sona okuyup kişilerin üye kimliklerini incelerseniz hak vereceksiniz. bir de avukatlık niyetiniz varsa buraları iyice inceledikten sonra karar verin.

ground

uzakyol 1. kaptanıdır. veya cruise (yolcu) gemilerinde 3.-2. kaptandır...

delfina

@delfina uzakyol birinci kaptanı diye birşey yok.uzakyol kaptanı var.uzakyol 2. kaptanı var.birinci kaptan yok.kaptan ve başmühendis maaşları da 10 000 - 12 500 dolardır.2 kaptan ve 2. mühendisler 8000 - 8500 dolar alır.30 yaşında kaptan ve başmühendis olabilir bir kişi.

illegalstar

bildiğim meslekleri söyleyecek olursam:
-tahkim, marka(+fikri mülkiyet), m&a, rekabet gibi konularda ll.m'yi almış avukatlar diyebiliriz.
-öteki dallardaki avukatların "gerçekten" iyi giden bir iş yaşantısı olmalı. tazminatlar üzerine çalışan biri kendi ofisini açmış ise o da iyi paralar kazanabilir.
-doktorlar, cerrahi konular, göz, diş hekimleri.
-yurtdışında çalışan inşaat mühendisleri. türkiye içinde telekomünikasyon, biyolojik(genel olarak kimya ve ilaç sektörü) işler haricinde kazananını görmedim henüz.

idearch
1

mobil görünümden çık