A bölümü öğrencisiyiz, B bölümünden çift anadal veya yan dal yapıyoruz. A bölümünde derslerimiz pek iyi değil ama B'de yardırıyoruz. Üniversitede kalma-geçme, alttan ders verme olayını falan pek bilmiyorum. A'da 1. ya da 2. sınıfta 2-3 yıl kalsam bile B'de çap ya da yandal yaparak ilerleyip bitirebiliyor muyum? Diploma alıyor muyum peki? Evetse, B'den diplomamı alıp okulu bırakabiliyor muyum yoksa ana bölüm olduğu için A'dan da mezun olmam mı gerek B'nin diplomasını almam için? Bir de sadece çap'ta diploma alıyormuşuz sanırım, yan dal çok avantajsız değil mi o zaman, cv'mize "ama o konuda da bilgiliyim yani" yazıp geçiyor muyuz sırf? Sonuçta "üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun" sayılmıyoruz B bölümünün iş alanında, diploma olmadığından?




 

B üstüne çap yaparken A'da başarılı olmak zorundasın. Eğer B'de başarısız olsan bırakabilirdin, ama A'yı hiçbir şekilde bırakamazsın. A'dan altta dersler kalabilir, sonra alırsın. B'de de kalabilir, yine sonra alırsın. Ama abartmanın alemi yok tabii.

B'ye çap yapmak için zaten ortalamanın 2'nin üstünde olması gerekiyor öncelikle. İkincisiyse B'yi almaya başladığın an not hesaplaması birleşecek, iki bölüm dahil toplam GNO'nun 2.00 veya üstünde olması gerekecek.

ÇAP'ta diploma var. Yan daldan mezun olunca diploma yok sertifika var. O şekilde cv'de belirtebilirsin.

ready2strike
1

mobil görünümden çık