selamlar,

biraz geç saat olmuş ama artık kafamı kurcalamaya başladı. efem bende bu başlıktakinden 3 adet varmış, zamanında gittiğim bir dişçi öyle demişti. tek gömülüp kalmayan 20lik dişim de yanağa doğru çıktı.

son dişçiye gittiğimde (marmara dişçilik) hepsini çekelim dediler, hastanede randevu vereceklerken (tahminimce 2-3 ay sonrası için) dayanamadım çıktım başka bir yerde yaptırırım diye. sonra araya binbir iş girdi vs çektiremedim. kaç senedir de bu şekilde takılmaktayım.

şimdi merakım şu ki; bu gömükler yarılıp alınıyormuş kuşların kulağıma söylediğine göre. benim alttakiler yan diye söylemişlerdi, çekerken kolaylık teşkil eder mi bu?

bir de cerrahpaşa'yı çok övüyorlar ama şimdi orda randevuyu ne zamana verirler allah bilir... önereceğiniz hastane var mı? dişçide yaptırmak istemiyorum bu işlemi, belki zaten yapmıyorlardır bile. çok cep yakmasın bir de memnun kalınan bir yer olsun isterim.

 

diş cerrahları yapıyor bu operasyonu, tek diş için 400 450 arası bi fiyat ödemişti bir arkadaşım 20 lik gömülü diş için.

killerbee

oha! ne zaman oldu bu? özel hastanede mi oldu bir de?

bitmişim haberim yok...

loveinaflipbook

buse çolpan ağız ce diş sağlığı merkezi. özel işte abi..

killerbee

her diş doktoru yapamıyor bu müdaheleyi. diş cerrahı bulman lazım onun öncesinde ise diş filmini çektirmelisin.

2 defa bu operasyonu geçirdim 3. ise gelecekten bana göz kırpıyor. en son 300 civarı bir para baymıştım 2 yaz önce bir diş için.

yapılışına geçecek olursam öncelikle bu operasyon için 1 haftanı mutlaka boşaltmalısın. yaptırayım işe gideyim,arkadaşlarla buluşayım falan olmaz. evde takılman gerek.
dişin gömülü olduğu yeri yarıp dişi alıyorlar sonra da oraya dikiş atıyorlar sense ne ağzını açabiliyorsun ne de konuşabiliyorsun. yaklaşık 2 gün kamışla beslenmek zorundasın ağzını açamadığından kamışla çorba içmek zorundasın. ilk 2 gün en kötü halidir verilen uyuşturrucu etkisine kaybedince ağrımaya başlar dişinin olduğu yer ki ağrı kesicileri hiç aksatmamalısın. ayrıca iltihap riskine karşı da antibiyotik kullanacaksın.
neyse ilk 2 günü atlatınca ağzını ufaktan daha açabiliyorsun biraz konuşabiliyorsun ancak gülmek falan yasak zaten denesen dikiş yerleri sağolsun acısı fırsat vermiyor birşey yapmana ama ilk 2-3 günden sonra kamış yerine ağza kaşık falan götürebiliyorsun. gene de katı yiyeceklerden uzak durmalısın çiğneyemezsin çünkü. önerim sana dondurma depolaman eve. mado'dan falan al at buzluğa soğuk hem iyi geliyor.
operasyondan sonraki 4. günden sonra artık daha anlaşılır konuşabiliyorsun dişini de ufaktan fırçalayabiliyorsun ancak bir şeyleri çiğneyerek yemek için hala erken. nihayet 1 hafta sonra doktor dikişi çıkarıyor dişin olduğu yerde yumuşak bir fazla derilik kalıyor zamanla normale dönüyor

eleutheiros
1

mobil görünümden çık