bir sağlık sitesinde tıp fakültesi 4. sınıfta okuyan birinin gelen sorulara cevap vermesi yasal mı? yani kendi bilgisi dahilinde olanlara cevap vermesi onun dışındakiler için doktora yönlendirmesi ileride sıkıntı oluşturur mu?

birde cevap verirken isim soyisim kullanması bir sakınca oluşturur mu?


 

yasallığını bilemiyorum ama kesinlikle etik değil. hatta şimdi düşündüm de yasal da değildir muhtemelen. bu tip tavsiyeler için okulu bitirmek lazım sanki. valla ilerde çok çok baş ağrıtabilir bu durum. her türlü sıkıntılı.

hatta bu tip sitelerde cevap verebilmesi için uzmanlık yapmalı, kendi uzmanlığı dışındaki sorular için konuyla ilgili doktorlara yönlendirmeli. sitenin moderatörü yok mu peki? o ne der acep bu duruma?

le fate ignoranti

sitenin yöneticisi benim ve o yüzden bi soralım soruşturalım dedim. yani kendimi geçtim ileride arkadaşın bu iş yüzünden başı ağrımasın diye iyice öğrenelim dedim.

yani genel olarak etik değil diyoruz değil mi?

nemo problemo

türkiye'de yasal olabilir belki ama etik değil. bunu şuna benzetiyorum. ehliyeti olmayan ama dört yıldır araba kullanan birisi. kaza olduğunda çok iyi araba kullanırdı demiyorlar ehliyeti yok diyorlar.

inanmazsan inanma

internetle ilgili öyle bir yasal düzenleme olduğunu sanmıyorum.

yule
1

mobil görünümden çık