haftaya salona başlayacağım. hem göbek eritmek hem de vücudu toparlamak amacım. 1 aydır evde, iki-üç günde bir 100 mekik, 30 şınav ile kendimi alıştırdım. boy 1.80, kilo 87.

göbeğimden kurtulmak istiyorum. her şeyden önce yememe dikkat etmem gerekiyor, ama evde tek başıma yaşadığım için yemek düzenim sifır sifır sifır. spor yaparken yağ yakıcı haplardan veya sıvılardan yararlansam, faydası olur mu? ne kadar sürede etkili olur?

bir de göbek bölgesindeki yağ yakımı hareketlendirmek için, göbek eritme bandı diye bir şey duydum. bunun faydası olur mu?

 

"yağ yakıcı hap veya sıvı" diye bir şey yok. "göbek eritme bandı" diye de bir şey yok.

yağ dediğin şey, vücutta depolanan bir kimyasal madde. onu vücuttan bütün halde atamazsın, çünkü hiç birimiz margarin s*çmıyoruz. o yağları parçalayıp atacaksın, bütün olarak düşmezler. 30 kilo yağı bir gramlık hapla parçalayamazsın, o hapın içinde saf asit olsa bile.

o yağ parçalanınca acayip enerji ortaya çıkar. 1 kilogram yağı parçalarsan 40 kilometre koşacak enerji elde edersin. yani 40 kilometre koşarsan 1 kilogram yağ yakarsın.

o yüzden spor yapılarak da yağ yakılmaz. spor yaparak sen metabolizmanı hızlandırırsın. belli bir süre (mesela 1 ay) spor yapınca metabolizman hızlanır, yani sen uyurken bile daha çok enerji yakarsın. kas miktarını arttırırsan, günlük hareketlerin sırasında daha çok kas çalışmış olur, daha fazla enerji yakarsın. bu enerjileri yakınca da kilo verirsin. spor yapmanın faydası budur.

tabi enerji alımını da azaltman lazım. günde 2000 kalori yakıyorsan, 1000 kalorilik yemek yiyeceksin. böylelikle her gün 1000 kaloriyi yağ deposundan yakacaksın. 9 günde 1 kilo verirsin böylelikle. ama acayip aç kalırsın, çünkü metabolizman yavaş, ve günde 1000 kalorilik yağ yakmaya müsait değil. spor yaparak bu metabolizmayı hızlandıracaksın ki yağ yakman kolay olsun.

hap, bant falan unut. hiçbir işe yaramazlar.

harzem

@harzem cevabına saygı duydum. son yıllarda okuduğum en net kilo sorunu cevabı. öeh.. arkadaşla aynı sorunum var. bitirdin beni. alması bu kadar kolayken vermesi neden bu kadar zor pof!

herospower

harzem en iyi kardiyo egzersizleri nelerdir peki? ben yeni başlıycam mesela 40 dakika orta hızlı tempo yürüyüş/40 dakika bisiklet sonra zamanla arttırırım diye düşündüm?

05

bölgesel yağ yakma diye bir şey yoooooooook, yok arkadaşım. genel olarak kilo vereceğiz.

kardiyo olayının mantığı da benim bildiğim kadarıyla belirli bir nabız aralığında yapılan fiziksel aktiviteye dayanıyor. bu nabız aralığı kişinin yaşına göre de değişiyor.

zgrydn

yakın bi arkadaşım karatay diyeti yapıyo,daha doğrusu karatayın kitabını okuduktan sonra gittiği doktorun ona karatay diyeti yaptırdığını farketmiş, ilk ay 4,5 kilo vermiş ama göbeği falan kalmamıştı hatta yüzü bile değişmişti.bayan kişi kendisi ama belki sana da bi yararı olur.

wishmaythşngs
1

mobil görünümden çık