selamcıklar;

Birkaç yıldır avrupanın kuzeyinde ılıman bir şehirde yaşamaktayım. Genel olarak daha önce yaşıyor olduğum istanbuldan daha soğuk bir şehir olsa da , çok da soğuk bir yer değil. Ve o kadar nemli ve rüzgarlı bir yer olmadığı için, doğu anadolu gibi, soğuğu pek hissetmiyorsunuz . Yani istanbula göre hasta olabilite olanakları çok daha az.

Gelgelelim ben bu güzide ülkeye geldiğimden beri; her kış, mevsim değişimi soğuk algınlığı ve gripten kurtulamıyorum. Beslenmeme bakıyorum normal, meyve sebze yeme oranım daha bile fazla, ayrıca c vitamini, multivitaminle vs. destekliyorum bi yandan.

En sonunda bu dirençsizliğimin doğru düzgün güneş görmememden kaynaklanabileceğini düşünmeye başladım. Olabilitesi var mıdır ey hipokratlar? Hani güneş yok diye bu memlekette vücudum gerekli bazı şeyleri sentezlemiyor olabilir mi? D3 ampülü, hapı falan atmam gerekir mi arada? Bilinçsizce yapmamayayım şimdik, yağda çözülen vitaminleri dayayıp bünyeye hipervitaminöz olmayayım istiyorum.
Ama hasta olup durmama en makul sebep güneş gibi geliyor, solaryum dışında nelerle bu eksikliği giderebilirim? :)

 

Nemli olmadığı için soğuğu hissetmemek mi? :O

solo

multivitamin alımını kes. koyu yapraklı sebzeleri tüket. bir de koyu kırmızı meyvelere ağırlık ver. çay ve kahveden uzak dur. bol su iç. ve mutlaka egzersiz yap. hatta bir kalp damar problemin yoksa, tempolu yürüyüş de olur.

silver apple

havalara dikkat et. bazen olağanın dışına çıkınca hava durumu vücudun kimyasını değiştiriyor. saint petersburgda -25lerde sorun yokken, 0 (sıfır) dereceye çıktığında hepimiz hastalanıyoruz. onun gibi birşey.

lesmiserables
1

mobil görünümden çık