Arkadaşlar sorun şu: Panasonic kxp 1150 nokta vuruşlu yazıcıyla excel den fatura cildi yazdırıyorum.. fatura serisini printer a koyduğum zaman belli bir sıra dahilinde gitmiyor mesela birinci sayfayı yazdırdıktan sonra ikinci üçüncü ve diğer sayfalarda printer kağıdın daha da aşağısına inerek yazıyor yani kaydırma yapıyor..Excel den denemediğim kağıt ve sayfa boyutu kalmadı ama sorun düzelmedi, her seferinde ikinci üçüncü ve diğer kağıtlar daha aşağaya kayıyor.. Hal böyle olunca makinenin merdanesinden elle kendim düzeltip kağıdı üste çekiyorum, printer uzakta ve terminal ile bağlı olduğu için 70-80 tane fatura yazarken bu durum fiziksel ve zihinsel olarak insanı acaip bıktırıyor.. Bunun bir çözümü var mıdır ? yani hiç elle düzeltip vakit kaybetmeye mahal vermeden printer otomatik olarak her kağıdı kaydırma yapmadan aynı yerden başlatamaz mı ?




 

Eskiden kullandığım nokta vuruşlu yazıcıda kağıt türünü seçmek gerekiyordu. Öyle bir durum olmasın?

onexey

@onexey

excel de birçok kağıt türünü denedim ama düzelmedi..Hatta şu an printer özelliklerinde sürekli form seçili olmasına rağmen kaydırma yapıyor..

joehigashi

Yok yazıcının üzerinde bir switch vardı. Ordan kağıt türü seçiyordum ayrıca.

onexey

@onexey

evet iki switch var bi tanesi koyuluk/açıklık bir taneside a4/sürekli form.. Şu an orda sürekli form ayarlı..

joehigashi

Peki sürekli formda kalsın. Excel üzerinden kağıt ölçülerini manual girmeyi denedin mi?

onexey

@onexey

çok sağol..

Şimdi ona bakıyordum bende.. Yalnız custom olarak kağıt ebatlarını girdiğimiz bir kısmı bulamadım excel de office 2010 kullanıyorum, birde kağıt boyutlarını girerken sürekli formun yazıcıya takılan kenarlarını da dahil edecek miyiz ölçülerine ?

joehigashi

Şuan deneme şansım yok ama www.ehow.com şunu bir dene. 2007 ile 2010 arasında çok fark yok. 2. sorunu da bilemiyorum. Yatayda ortala dersen sanırım işini garantilemiş olursun.

onexey
1

mobil görünümden çık