kitap okurken de aynı şey, normal gazete okurken de aynı şey. herhangi bir yazıyı okurken dikkatim dağılıyor, başka şeyler aklıma geldikçe onları düşünmekten dolayı okuduğumdan bir şey anlamıyorum.

aöf sınavlarına çalışıyorum. kitaptan okurken aklıma bir şey giriveriyor, okuduğum yarım kalıyor olmuyor.

geçen yılda da böyleydi. final sınavları geçti diyelim. daha sonrası için aynı şeyi yaşamak istemiyorum. bunun için ne yapabilirim? dikkatimi nasıl toplayabilirim? hap olsun, bitsiksel destek olsun.. kendimi çok garip hissediyorum bu yüzden.

 

balık ye bir, kafein al arada bu iki, ortamın ışıklandırması iyi olmalı bu dört, uykusuzsan, çok uyuduysan bu iş yatar bu üç, her zaman vitaminli mineralli yiyecekler ye; salçalı ekmek ya da makarnayla geçiştirme öğünleri bu altı.

şimdi eğer bunu okuduktan sonra yazdığım maddeleri karışık yazdığımı anlamadıysan senin iş gerçekten sakat ben bile yardımcı olamam. bu da sekiz.

thracian

Çalışırken o aklına gelen konuları başlıklar halinde bir kağıda not al. Diğer çalışma zamanında da not al ve karşılaştır. Benzer şeyleri düşünüyorsan, onları çöz sonra çalışmaya başla.

Yok eğer abuk subuk şeyler düşünüyorsan, gerçekte çalışmak istemiyorsundur. Yine de o abuk subuk diye düşündüğün şeylerin altında genel bir sorun vardır ve onunla yüzleşmen gerekebilir.

Bunların dışında her gün ders çalışmaya başlamadan önce tam yarım saat-aşağısı yukarısı yok- meditasyon çalışması yap. hatta şu rahatlatıcı müziklerinden birisini aç ve ommmmmm diye tekrarlı çalışmalar yap. tabi meditasyon yaparken hiçbir şey düşünmemen gerekiyor.

silver apple
1

mobil görünümden çık