15 i sabah milanoda olup 17si akşam ayrılmalık bir plan var. ama milanoda nereye gidilir nerede kalınır nerede kalınırsa hayat kolaylaşır. 3 gün için değer mi tahminen ne kadar para harcanır gibi bilgilere ihtiyacım var yardımcı olabilecek olan varsa pek sevinirim.




 

como golune git yarim gununu ayir kesinlikle git.
kalesi, duomosu yakin zaten birbirine. gez oralarda bolbol.
hostel bulursun hostelworld'den falan.
2 gece ona 40-50€ versen idare edeyim derse 100€ ile bile kurtulabilirsin.
falan filan

y e k

Milano'da gezecek yerler sınırlı benim gördüğüm kadarı ile ancak alışverişe meraklıysan seni tatmin edecektir. Ben pek sevmem alışverişi ama caddeler falan resmen teşvik ediyor, birsürü şey almıştım. Birçok ünlü giyim, aksesuar vb. markaları Milano caddelerinde göreceksin. Tabi epey pahalı.

Merkez Duomo denen bir yer, tam Taksim ayarında. Merkezden kathedral var tepesine çıkılıyormuş. Güzel caddeleri, kafeleri falan vardır. Milano metrosu baya gelişmiş, nerede kalırsan kal çok ulaşım sorunu yaşamazsın. Ben uzak bir yerde kalmıştım ama metro ile yarım saatte falan ulaşım sağlanıyor çok yere. Günlük bilet gibi birşey alıp tüm gün makul bir ücretle (hatırlayamıyorum şu an) metroları kullanabiliyorsun.

Bir de akşamları sınırsız yemek ve içki olayı varmış birçok restorantta, appertivo deniyor. Milano'da yapılacak işlerden.

Ben futbola meraklıyımdır, o nedenle San Siro stadı ve müzesine gitmiştim, onun harici çok tatmin etmedi Milano açıkçası. Üstte saydığım şeyleri başka şehirlerde de bulmak mümkün. Milano'da yaşayan arkadaş "2 gün çok bile" demişti ben Milano'ya geldiğimde, hakkaten öyleymiş.

ekleme: tabi ki como gölü.

Lethe

Duomo yazmaya gelmiştim ama denmiş zaten. Ben Manzoni caddesini de (Via Manzoni) çok sevmiştim. Her taraf Armani, görülebilir. Ki eğer alışveriş yapacaksan Parma-Milano arasında bir avm vardı. Outlet. Fiyatları inanılmaz uygun diye duymuştum ama benim de uğrayacak zamanım olmamıştı. Parma Milano Outlet filan diye aratırsan çıkar, yanlış hatırlamıyorsam servisleri de vardı. Boş valizle gidilip full çıkılacak bir yer diye duymuştum :)

barut
1

mobil görünümden çık