bunun mümkünatı var mı? izlemek istediğimden değil, izlendiğini düşünen bir arkadaşım var, az önce sordu. bilmediğim için cevap veremedim.

normalde şifresi varmış, bir gün ama telefonunu açıp şifre gireceği zaman üvey annesinin mailinin girili olduğunu görmüş. bunlar pek samimi değiller, hatta araları bozuk denebilir. biri ötekini facebooktan mı başka bir yerden mi engellemiş mi ne. bundan bir başka arkadaşına bahsediyormuş benim arkadaş, o da arkadaşmış aynı yerde anasıyla. telefondan ekran görüntüsü atmış bizimkine. 5 dk geçmemiş öteki arkadaşı da engellemiş durduk yere. kıllanmış bu da haliyle...

biraz araştırdım uzaktan haberi olmadan ekranına bağlanmak mümkün mü diye, anladığm kadarıyla pek mümkün değil gibi gözüküyor. ama şifresini öğrenip program falan kurduysa diye de kıllanıyor.

bileniniz varsa bir aydınlatıverin ey apple fanboylar, fangirller...

 

öyle remote programlar var; ama hem pc'ye hem de iphone'a yüklenip doğrulama yapması gerek.tabi bu işlemleri yapmışsa bile girişte parola varsa erişmek mümkün değil. parola aktifken işlem yapmayı apple bile yapamıyor veya yapmıyor.

dokunmakalbime

peki parolayı da bilse? ya da değiştirildiğinde bir şekilde öğrenebilme imkanı var mı?

loveinaflipbook

Jailbreak yoksa mümkün değil.

onexey

parolayı bilse bile telefonun elinde olması lazım. ki parolayı girip ekranı açsın. tabi jailbreak'i unutmuşum. jailbreak'li telefonda yazılımcının yetenek ve hayal dünyasıyla herşey yapılabilir.

dokunmakalbime

peki bu bahsettiğiniz senaryo üzerine konuşuyorum. diyelim bizim arkadaş telefonu o an kullanıyor, mesajlarına vs giriyor, internette geziyor vs.

bu esnada bağlanmaya çalışsa, karşı ekrana bir mesaj gitmeden bağlanabilir mi?

jailbreak yok bu arada telefonda...

loveinaflipbook

jailbreak yoksa mümkün değil. son soruna gelince, kullandığı programın yeteneklerine kalmış. sonuçta o "telefonunuza şu an birisi bağlandı" mesajını kodcu adam yazıyor. pekala mümkün. hatta sen mesaj yazarken arka planda yazdıklarını loglayıp kendine mail olarak da gönderebilir ki senin haberin olmaz.

dokunmakalbime

şüphe kalmasın istiyorsa telefonu restore etsin, kimsenin tahmin edemeyeceği bir şifre girsin, tüm mail ve hesap şifrelerini değiştirsin. bilgisayarına da başarılı bir anti-virüs kursun. ondan sonra böyle bir durumun mümkün olması zor.

montreal

eğer telefonda jailbreak yoksa korkmasın. şüpheli bir uygulama varsa itunes'ta yada dashboard'da ortaya çıkar. kendisinden habersiz yüklenmiş ve açılmışsa oradan görünür. onun dışında jailbreak'siz böyle spider/trojan yazması imkansız değil ama imkansıza yakın. zira jb'siz ios'ta o tarz uygulama yazabilen insan o metodla tüm iphone sahiplerinin banka hesaplarını iç edebilir.

dokunmakalbime
1

mobil görünümden çık