[q]
(1) 

tv ekonomi sorusu

ilkinci #550766
öylesine tv izlerken aklıma birşey takıldı, yabancı yatırımlarla ilgili. hani ülkeler yatırımcı çekmek için çeşitli albeniler yaratıp yabancı yatırımcıları çekmeye çalışır, yatırımcı ülkede iş kurar ya da sıcak para getirir vs. bu şekilde yatırımcının ülke ekonomisine katkısı olur.
acaba bir tv yatırımcısı da buraya gelip kardeşim ben sizin ülkenizde tv işleri yapmak istiyorum, aha da bir şirket kuruyorum bu da sekreter jennifer. bundan böyle ülkeniz kanallarına tv projeleri sunup sizin prodüksiyon ekiplerinizle tv programları yapıcam dese;

bu da yabancı yatırım şeklinde mi değerlendirilir?
yabancı yatırım avantajlarından yararlanır mı?
şirket kuran yabancı yatırımcı oturma izni alır mı?
vereceğiniz cevaplar buradan almanya'ya gidip oralarda tv işleri yapacak bir tc vatandaşı için de aynı mı olur?
teşekkürler.

 

her ülkenin yabancı sermaye, yabancı yatırımcı için politikası farklıdır.

Eğer mevcut bir kanalı/radyoyu/gazeteyi satın alıyorsa teoride yine yabancı yatırımcı olsa da pratikte o kadar yabancı yatırımcı diyemeyiz. Ülke ekonomisi için en faydalı olanı burada işleyen bir sistemi satın almak değil, sistem kurmaktır.

Türkiye her türlü yabancı sermayeyi/yatırımcıyı çekmeye çalışıyor şu anda. Bankaların, borsanın büyük çoğunluğu yabancı sermayenin zaten.

Oturma iznini de çok kolay alır. Hatta devlet teşviği alır, çeşitli vergi indirimi, destek filan alırlar. kolaylık sağlanır yani..

bilmemkacincinick
1

mobil görünümden çık