Simdi burada bir kilkuyruk var, kartla cikti aliyorsun fotokopiciden. 2.5 eurodan asagi yuklettirmiyor karta. Gecen lan diyom lazim olmayacak artik bilmemne yok illa 2.5 iyi dedik yukledik. Simdi 20 sayfa kaldi iceride, bu 20 sayfa ciktiyi, kartusun canina okuyacak sekilde nasil alabilirim? Renksiz olmasi lazim ama boyle kartusun yarisini yesin o ciktilar.

Var mi fikir?


 

paintle komple siyaha boya sayfayı, en çok bu şekilde harcarsın bence.

bobinhoo

yani simsiyah sayfa ile en çok gider ama adama koymaz o. zira adam bir sayfa parasını zaten o simsiyah paint sayfasına göre alıyor en baştan.

kamile necaset

asetat kağıdına yazdırmasını isteyin. simsiyah olsun tonlama ama çok ince spiral falan olsun baskı. holografik çizim yapmam gerekiyor deyin bahane olarak. gitmeden önce asetatı ordan almayacaksanız yanınızda götürün azıcık yağ damlatıp güzelce silin. ya da azıcık el kremi koyup çok ince belirsiz olacak şekilde yayın. mürekkep tutmayacak ve sürekli hata verecektir. tekrar tekrar yazdırtıp abi ama yine yanlış bastırdın deyin.

hpnin iki tip mürekkepli yazıcısında denendi istemedenç parmaklaya parmaklaya asetatları yağlandırmışız. muhtemelen de aynı sonuç alınacaktır. orjinal mürekkeplerin kimilerinde yemeyebilir mürekkep kalitesine de bağlı.

wiillii

20 sayfa hakkım var demek, 20 yaprak kağıt hakkın mı var demek, yoksa 20 sayfa yüzü hakkın var mı demek? Diğer türlüyse arkalı önlü olarak 40 simsiyah sayfa harcayarak maksimum etki yaratabilirsin. Bir de kenar boşluklarının hepsini sıfır yapabilirsin. Ayrıca ayarlardan yine baskı kalitesini maksimum/fotoğraf gibi üst değerlerden seçebilirsin.

Evet bunları yapabilirsin, çok da mutlu olabilirsin.

Ama dönüp baktığında aslında zarar verdiğin kişi adam değil, doğa olacak. O mürekkeplerin, kağıtların, makinenin üretilmesi için harcanan doğal kaynaklar, para, emeği bir düşün. Ek olarak mürekkebin yok olması, kağıdın yok olması, kartuşun yok olması için çevreye vereceği zararı düşün. Ve kendi kendine şunu söyle; "ben çevre için onlarca euro harcarken, 1 euro daha harcayayım ve boş yere kağıt, mürekkep ve kartuş israfı yapmayayım"

sinematematikci

neredesin bilmiyorum ama eğer üniversite fotokopi makinesi falansa, kötüye kullandığın ortaya çıkarsa başın belaya girebilir.

roket adam
1

mobil görünümden çık