daha önce açılan konu ve başlıklara baktım fakat aradığım tüm bilgilere ulaşamadım, daha detaylı ve güncel olması adına tekrar sormak istiyorum bu konu hakkında iyi veya kötü tüm bilgilerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
sorum şu, php dilini öğrenmek istiyorum en baştan, en ufak ayrıntıdan, en büyük sorunsallara kadar bunun için gerekli web kaynakları, makbule geçecek kitapları paylaşırsanız sevinirim.



 

kimin yazdığı ettiği çok önemli değil herhangi 2 tane e-book ve php.net sitesinde bulabileceğin php manual'i indir. manual senin kutsal kitabın. sıkça kullanılan fonksiyonların büyük bir kısmı manual'de örnekleriyle birlikte yer alır.

bundan sonra yapman gereken elinde 2 e-book'u okuyup ufaktan uygulamaya geçmek. bi o kitaptan bi bu kitaptan karışık ilerleyebilirsin. php'nin kabasını öğrendikten sonra (değişken nedir, fonksiyon nedir...) yapacağın şey basit scriptler indirmek ve kodlarına bakmak olacak. anket olur, ziyaretçi defteri olur, üyelik sistemleri olur. tabi bunların hepsinin basit scriptler olması lazım. yoksa kavraman zaman alır. mesela adam echo diye bir fonksiyon kullanmış. açıp bakacaksın manual'e ne işe yarıyor bu diye.

birde yeni başlayan bir çok kişinin yaptığı bir hata var db işlemlerinden korkup dosyaya yazma, dosyadan okumaya ağırlık vermeleri. dosya işlemlerini hiç kullanmıcaksın demem ama bu kısımların üstünde fazla durma. db işlemleri çok çok daha kolay.

mutlaka yazdığın her kodun üstüne bir açıklama ekle bu işi yapar şu işi yapar diye. ilerleme yavaş olur belki ama 1 hafta sonra yazdığın koda baktığında burada ne yapmak istemiştim acaba diye dönüp durmazsın.

yerli olarak düzgün destek alabileceğin sadece php içerikli düzgün bir site yok maalesef. büyük webmaster forumlarındaki php bölümlerinden yardım bulabilirsin ama.


edit: bu ne hızdır yaw mrtksn. hangi duyuruya cevap yazacak olsam önüme geçiverion.*

emrag

piyasadaki kitapların çoğu php'i manual'in açılmış hali, önce php manual'i hazmet sonra offline php dersleri şeklinde arat google'da.
kitap olarak da php ve mysql bu konuda bir numara.
www.kitapyurdu.com
yazarları otorite diyebiliriz php hakkında.

abtash

www.hakanbabac.info
www.hakanbabac.info
www.hakanbabac.info
megep.meb.gov.tr
megep.meb.gov.tr

buyur sevgili arkadaşım. kurulumdan başlayarak veri tabanı bağlantısına kadar 5 adet kitap.çok iyi olmasa da sanırım başlangıç için yeterli

bilgisayar ogretmeni
1

mobil görünümden çık