
yağsız olduğundan dolayı diye biliyorum. yağlı peynir böreği yağ içinde bırakabilir. ucuz olma sebeplerinden biride yağsız olması.


lorun daha pasif bir tadı olduğu için kullanılıyor sanırım. bu demek değildir ki başka peynirlerle börek yapılmaz.


ben lor sevmiyorum ve kullanmıyorum. tatsız geliyor çok. kahvaltı için tam yağlıları tercih ediyorum böreklere de onlardan koyuyorum. böreğin içinde erimesi değil de, yumuşaması hoşuma gidiyor. öyle kaşarlı tost gibi eriyip uzama durumu olmuyor.


lor koymam, koydurmam. en ucuzundan bile olsa klasik peynir koymak daha iyidir. hatta abartıp peynir çeşitlerinden karışım yapabilirsiniz. lor koymak, damak tadı gelişmemişlerin tercihi.


biz de lor kullanmıyoruz. tuzlu bir kalıp beyaz peynirle yapıyoruz.
ama çok yumuşak olursa eriyip gidiyor, biraz sert tercih ediyoruz o yüzden.


neyle seviyorsan onla olur, dışarda zaten genelde ne ucuzsa o kullanılır. çok sert peynir olmasın yeter.


lor ucuz olduğu için kullanılır. börek için boşnaklar falan hususi yapılan bir peynir kullanıyor diye biliyorum. ne güzel insanlar lan boşnaklar. insan güzeli. kızları ayrı güzel erkekleri ayrı güzel. en güzel de börekleri.


bi kuralı yok istediğin peynirle yap yahuu. afiyet olsun.


patatesli beyaz peynirli oooh mis
