[q]
(2) 

Master - Ortalama

nevarki #548998
Yurtdışında doktoraya kesin olarak(istek açısından) devam edecek matematik master öğrencisinin ortalaması kaç olmalı? "Şundan aşağısı kurtarmaz", "şu idealdir" filan gibi, bilgisi olanlardan yorum alabilir miyim?




 

ingiltere'de doktora için distinction isterler pek doğru değil hocam. bölümden bölüme, üniversiteden üniversiteye değişir tabi ama distinction'la mezun olmak çok ama çok zor. distinction şartı koşulsaydı ingiltere'de master yapıp doktoraya devam etmek isteyenlerin büyük çoğunluğu doktoraya başlayamazdı. ancak okullardan ya da kurumlardan burs almak için de başvuracaksanız bir yandan, yani okulu finanse etme işini kendi durumunuzla yapamayacaksanız o zaman işte distinction elinizi çok güçlendirir eğer tez öneriniz çok iyi değilse, yayınlamış kaliteli bir makaleniz falan yoksa. bildiğim kadarıyla ingiltere'de doktora mevzuları genelde hocalar üzerinden yürüyor. yani siz bir hocayla anlaştıktan sonra geri kalan (IELTS, Not ortalaması vs.) mevzular çok da problem olmayabilir. hala istediğiniz şekilde bir not aralığı veremedim farkındayım:):)zira benim 56 ile kabul arkadaşlarım da var.

bukade

doktorada ortalama onemli degil ama okullar cok basvuru olursa hepsini okumak yerine sadece gpa 3.7 uzeri olanlari okuyabilirler ama okuluna gire degisir bunlar hepsini basvuracagin okullara tek tek sor.

doktorada referanslar ve makaleler muhim gerisi teferruat. doktora yapmiyorum bu arada ama bildigim kadariyla boyle.

mazungu
1

mobil görünümden çık