
performans veren ssd'ler sata3 bağlantısı kullanıyor. sata2 bağlantısıyla şu anki hard diskin 7200 RPM ise öyle aşırı bir fark yaşamazsın. ama 5400 RPM ise uçuşa geçersin. bence.


sata2 ile de ucusa gecer. kopyalama hizi ucmasinin otesinde erisim hizi acisindan fark yaratir.
ekstra bir sey yapmaniza gerek yok. normal takacaksiniz calisacak.


7200 RPM ile aşırı fark yaşamazsın demek, hayatında SSD görmemiş olmaya delalettir. 5400 RPM ile 7200 RPM arasında doğru düzgün bir fark yok. SSD'nin en kötüsü bile bunları zkip çoğaltır. Okuma-yazma hızı değil, veri erişim süresidir buradaki asıl etken. O da SSD'lerde yardırır. SATA kaç olduğu önemli değil. Zaten SATA 2 bulamazsın, bulsan da ucuz olmaz. SATA 3 al, hiçbir sorun olmaz, geriye dönük uyumluluğu var. Ucuza alırsın, ileride satarken de kolay olur.


çocuklar çocuklar, inanın çocuklar.
ben ssd kullanıcısıyım yahu ne demek delalet falan? testleri okuyup okuyup gelmeyin, pratik kullanımda testlerle farklılıklar oluşuyor.
söylediklerim birebir doğrudur, paran varsa al.


@not for sale, allahtan kullanıcıymışsın, kullanıcı olmadığın halini düşünemiyorum. Test mest deyip de güldürme insanı. 7200 RPM'yi bir halt sanıp da buraya yazman bile başlı başına felaket. SSD ile HDD'yi kıyaslayıp, RPM üzerinden yorum yapman ayrı bir felaket. O sebeptendir ki akıl bulandırıyorsun. Velociraptor taksan kaç yazar? Bahsettiğimiz şey SSD. Bu kısma dikkat et.


anakartin modelini soyle hele bir.


hızlanır amma tanımayabilir.ben de olmuştu.anakartı yeniledim.eski anakart 120 gb ı tanıyordu ancak 256 gb olan yeniyi tanımadı.6 yıllık pc de tanımayabilir.iyice araştırmanı tavsiye ederim.


sata 1 ssd bile sata 3 harddiskten hızlı çalışır
sırf kopyalama hızı yüksek diye saçmıyor millet o kadar parayı
asıl mevzu veri erişim süresi


ben yine hiçbir şey anlamadım ama, anladığım kadarıyla benim anakartta sata2 bağlantısı var, sata3 ayrı bir şey. ama diyorsunuz ki bu sata3 bağlantılı ssd'ler sata2'ye de bağlanabiliyor ama performans açısından ssd'nin hakkını verebilmek için sata3 bağlantısı olan bir anakart almalıyım. cevaplayan herkese teşekkürler


Performans kaybı yerine SATA 2 limitlerine takılırsın diyelim. O da okuma-yazma hızıyla alakalı. 2 de alsan, 3 de alsan aynı hızda kullanırsın okuma-yazma hızı olarak. 2'leri ucuza bulamazsın. Hatta sıfırını bulmak artık mümkün değil gibi. Aynı fiyata ya da daha ucuza 3 almak varken 2 ile uğraşma. İleride bilgisayar değiştirirsen ya da satarsan avantajın olur. Olay bundan ibaret.
120GB'lik bir SSD'yi 200 liranın altına alabiliyorsun artık rahatça.
