şimdi bu tarayıcıdan geçmişi sildiğimizde bile bilgisayarın bi yerlerinde girdiğimiz siteler kayıtlı kalıyor ya, orası neresi? nasıl tamamen kurtuluruz bu işten?




 

isin uzmani degilim ama temel bilgisayar bilgim temelinde soylemem gerekirse; gecmisi sil dediginde tarayicinin diske kaydettigi dosyalarin sadece tarayici ile olan baglantisi -bir nevi- indeksi ortadan kalkar. fiziksel olarak diske yazili bulunan veri, uzerine baska birsey yazilmadikca orada kalir ve amaca uygun uygulamalarla tekrar okunabilir. bu tarihceyi ve tarama bilgisini diske yazma isi diskin daha onceden belirlenmis kismina filan yazilmaz. daginik bir sekilde -muhtemelen verimliligi veya hizi on plana alan bir algoritmaya dayanarak- diskin herhangi bir yerine yazilmis olabilir. yani ilk sorunu cevabi "diskin herhangi bir yer olabilir"dir.
nasıl tamamen kurtuluruz bu işten? amator en kolay yolu diskindeki bos yer kadar bir datayi (film, mp3 vs gibi buyuk dosyalarla) diske kaydedip silmen. boylece internet gecmisinin artiklari ortadan kalkmis olacak (teoride).
sucluya yardim ve yataklik mi yapiyorum lan ben yoksa?

selzur

zilla data nuker kurun. c'yi seçip "shred empty space" yapın. ilk yapışta 2-3 saat alabilir tamamen temizlemesi yalnız. bir de neye bastığınıza dikkat edin yoksa her şeyi silebilirsiniz.

boo ya moon

@selzur, ne suçu hacı. porno xd xd xd

sezercik yavrum benim
1

mobil görünümden çık