Selamlar,
Türkiye'de neden böyle iyi korunmuş bi antik kent yok? yani ne bileyim bi atina'daki acropolis ya da roma'daki colesium gibi bi yer yok. hep kalıntılar var? efes deseniz bi kütüphanenin girişi kalmış iyi durumda olan. yani ya da var da ben mi bilmiyorum?



 

ab kültür programı çerçevesinde bu konuda değişiklikler yapılıyor.
genelde kendi tarihimiz olarak düşünmediğimiz için ilgilenmedik bunca zaman ama artık turistik değeri anlaşıldığı için farklı olacak herşey.

kediebesi

çünkü bu coğrafyada yaşayan türk toplulukları bildiğimiz üzre, konar göçer yaşamış, tarımla uğraşmamış, (kalıcı) mimariye önem vermemiştir.
muğla, milas falan var.
hasankeyf var.
afrodisias??
yani bir de şöyle düşün yüzyıllar öncesi toplulukları geçtim medeni bir toplum(!) olarak şu anki topluluk bile; antik kentlerin üzerinin -barajdan gelecek paralar/rant uğruna- sularla örtülmesine, iş yavaşlatacak diye topraklarla örtülmesine göz yumuyor.

kimse de demiyor ki aga bu nedir? siz napıyorsunuz? yıl olmuş 2013 bulduğun antik mirası bile tahrip ediyorsun.. mel mel bakıyoruz.

neyse umarım dediğin gibi daha çok vardır da biz henüz bilmiyoruzdur. belki ileride neler neler bulunur.

jimjim

türkiyede hepsini bırak göbekli tepe gibi bir mekan var, tarihe koca bir cilt daha eklemek yüzünde kaldılar orası yüzünden hala daha aydınlatılmış değil. he bunu kaç türk biliyor şimdi?

kediebesi

kütahyada aizanoi harabeleri var.
Gözlerimle gördüm eğer yakınlarında isen kesinlikle gör derim.
Buda google göreselleri durumu çok iyi değil ama zindan ibadethane kolezyum ve hamam yanyana hepsini birkaç saatte gezebilirsin.

www.google.com.tr

basond
1

mobil görünümden çık