Merhaba
bütün forumlarda androide başlayabilmek için iyi derecede java bilmek gerekir deniyor.iyi dereceden kasıt nedir?javada ne tarz bi proje yapan biri android yazmaya hazırdır?



 

iyi derecede java bilmek gerekmiyor bence. nesne yönelimli başka bir dili çok iyi bilsen bile, android kütüphanesini okuyarak, örnekleri inceleyerek ve google'ı kullanarak uygulama yazılabiliyor. ben as3 biliyorum örneğin, java hiç yazmışlığım yoktu önceden ama oturup basit bir oyun yapabildim 1 haftada. tabi ki uzmanlaşmak yıllar alır, hani küçümsüyorum gibi olmasın ama atla deve de değil.

david lynch

ne yapmak istediğine göre iyi derecede java bilmek gerekir. oop tarzı bir dil ve oop kavramlarını -- polymorphism, interitance, encapsulation -- biliyorsan C++ ya da C# gibi, Java öğrenmen sorun olmaz fakat iyi bir app yapayım dersen mesela multi-threading konusunu iyi bilmen gerekir ki onu implement edebilesin app içinde.

başka bir dilden, -- as3, php gibi -- geçeceksen java'ya da temellerini iyi bir öğrenin çünkü felsefeleri farklı şeyler.

cinsiikinoktaustustesapik
1

mobil görünümden çık