selamlar,

başlıkta yazdıklarımın hepsi var bende. son zamanlarda özellikle artmaya başladı.

bana söylenenleri ya da yapmam gereken şeyleri unutuyorum, biryerlere yazmamın faydasını çok fazla göremedim. bazen yazmayı bile unutuyorum çünkü, yazsam da bu sefer o kadar not oluyor ki altından kalkamıyorum. her seferinde düzenliyorum notlarımı, sonra tekrar dağılıyor bir yerden sonra.

dalıp gidiyorum, bazen bir şey okumaya çalıştığımda inanılmaz yoruluyorum ve yılıyorum. her seferinde baştan okuyorum, en az 4-5 kere tekrar başa dönüyorum 1 paragraf için mesela. bunun aynısı videolar için de geçerli, mesela ders videoları, eğitimler vs izlerken de aklım kayıp gidiyor, başa sarıp sarıp duruyorum.

disleksi teşhisim var, ama sadece okurken olmaması beni direkt dikkat eksikliği olayına yöneltti.

uyku düzenim bok gibi ve düzene de sokamıyorum, mecburen bir süre daha böyle gitmek zorunda. günü 4 belki 5 saat uykuyla tamamlıyorum çok uzun zamandır, haftasonları hariç.

beslenme konusunda bir sıkıntım yok. kahvaltımı yapıyorum her gün, hemen hemen aynı saatte, öğlen yemeğimi de atlamıyorum haftasonları hariç, bazen akşam yemekleri geçiyorum çok aç hissetmezsem kendimi.

besin takviyesi alma fikri geldi aklıma az önce bir şeyler araştırırken. ne alınır, nasıl şeyler alınır kulaktan dolma biliyorum. ama olumlu etkisi gözlemlenmiş şeyleri deneyerek başlayayım ki etkisini ben de hemen göreyim istiyorum.

var mı böyle tavsiye edeceğiniz şeyler? mesela ginkgo bilboa takviyesini almayı düşünüyorum solgar'ın. bunun gibi şeyler işte.. uzun yazmışım affola...

 

Balık yağı, fındık falan derler.
Bir de: ''dikkat''in i'sini yazmamış olmanın kaçınılmaz uyumu.

tanterosa

Git bir doktora muayene ol, belki hipotiriodi vardır.

Mikail bey

mastürbasyonu azalt.

nickiyle oynayan yazar

@Mikail bey yakın zamanda mini checkup yaptırmıştım, troidle ilgili bir sorun, hatta hiçbir sorun çıkmadı...

loveinaflipbook

kan degerlerinize baktirin bir. b vitaminleri, d vitaminleri..


bana da benzer bir seyler olmustu, b12'im yerlerde surunuyor cikti.

elxa

sen daha once de bu konuyla ilgili yazmistin sanki, ama tam emin olamadim yani cok ayrintili bir check-uptan gecsen diyorum, ama tabi her bolum ayri ilgilenmeyecek, dahiliyeci falan olabilir, bir doktorun kontrolunde ve liderliginde butun bolumlerden bir fikir alinsin, yani bu yasta bu sorunlarla ugrasiyorsun veya daha beteri konsantre olamadigin icin hayata ugrasamiyorsun.
ben butun bunlarin altinda bir organik sebep oldugunu dusunuyorum nedense....

mavicorap

ya işte geçenlerde zaten işyeri rutin kontrole gönderdi hastaneye. tam kan sayımı, idrar testi, röntgen, audio ve solunum testleri falan yapıldı. şirket doktoru aldı eline kağıtları kötü olanları söyledi; tüm bunların içinden sadece biraz kolesterol fazlam çıktı, o da önemsenecek bir durum değilmiş şimdilik. o testlerde vitaminlere de bakılıyor mu bilmiyorum ama varsa doktor vitaminler hakkında bişey demediyse iyi seviyede mi demektir acaba?

ama olmadı yine bi baktırayım kendim gidip. onun için de işten izin al git koştur valla kış günü çok üşeniyor insan :(

peki bu ginkgo biloba falan iyi gelir mi sizce? ya da her gün bir avuç fındık? böyle şimdi şu sıkışık tempomda yapabileceğim ufak tefek şeyler? hı? olmaz mı?

loveinaflipbook
1

mobil görünümden çık