son 2 aydır, game of thrones'un kitaplarını okuyorum ingilizce olarak.
ilk başlarda zorlanıyordum, 1 sayfayı oldukça uzun sürede okuyordum. artık neredeyse türkçe kitap okur gibi hızla okuyorum bir sayfayı.

bilmediğim kelimeleri sözlükten bakmakla vakit kaybetmiyorum. konu hakimiyetiyle devam ediyorum, hiç ara vermeden. soru 1: bu doğru mu? çok fazla yeni kelime öğrenmiyorum gibi sanki, yani kitap başı 20-30 yeni kelime öğreniyorumdur en fazla.

soru 2: gramerimin gayet iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası. yine de arada bir pratik yapabileceğim bir öneriniz var mı?

soru 3: listening için ne yapayım?

en önemli soru 4: skype'da falan speaking grupları olduğu söyleniyor. benim bir skype'ım bile yok. bu skype'dan speaking işi faydalı mıdır? nerden bulurum bu grupları? speaking ile verebileceğiniz başka tavsiye var mı? (gönül ister ki cebimizde vizemiz, cüzdanımızda paramız olsun yurtdışında konuşalım ama yok işte)

 

1- yanlış bence. Cümle içerisinden anlam çıkartamıyorsan kelimelerin anlamlarına bak.
2- pas.
3- Yabancı dizileri ingilizce altyazı ile izle, ama altyazıya bakma, söylenenleri takip et, anlamadığında altyazıya bak. Beynin metin ile sesi eşleştirecek, böylece listening konusunda iyileşeceksin.
4- Hiç görmedim, duymadım. Speaking olayı çok zor bir şey değil aslında, biz abartıyoruz. Günlük hayatta yaptığım şeyleri bazen kendime yabancı dilde anlatıyorum, bazen mesela kendimi iş görüşmesinde hayal ederken ingilizce diyalog kurmaya kasıyorum falan, çok faydalı oluyor.

roket adam

1- ben de aynı kitapla aynısını yapıyorum. Çok sorun değil bence.
2-3-4 Couchsurfing'de mütemadiyen konuşma grupları toplantılarının ilanları var. Haftada 2-3 kere pek çok yerde var. Bir göz at istersen.

whoosie

3 gidin ingilizce forumlarda takılın, herhangi bir konu üzerinde. bildiğiniz bir konu üzerine olması daha iyi olur. sorulan sorulara paragraflarca cevap verebilince (tabi 10 saat düşünüp değil, onbeş dakikada) olmuşşun demek.

zgn

duyurunun ingilizce versiyonları var orda takılırsan fayda görebilirsin.

yahoo answer gibi.

al basmadan donu var

1-doğru. yabancı dilde metin öyle okunur zaten. sürekli karşılaşırsan bazı kelimelerle ya da çok ilgini çeker merak edersen, not eder sonradan bakarsın.

nobetciokur

3- voscreen.com bu siteye gir. buradaki videolarda söylenen şeyleri 15 saniyede anlayıp doğru olan türkçe seçeneği seç :) her türlü filmden, klipten, videodan kesitler olduğu için değişik aksanları da duymuş olursun. ben öyle yapıyorum yani.

nathanieltroy

1- aynen dediğin yöntemi öven uzunca bir entry vardı sözlükte. bulursam eklerim.
anafikri de sözlüğü asla kullanma. konunun içeriğinden sözcüğü tahmin edersin, 5-6 defa daha aynı kelimeyi tahmin edince, oturtunca, o kelime senin kendi öğrendiğin, beyninin çaba harcadığı birşey olduğu için unutulmaz olur. bilgisayar oyunlarındaki kelimeleri hızlıca öğrenmemiz gibi.

3- Ted videolarını ileyebilirsin.
- BBC'nin six minutes english ses kayıtları var. gayet anlaşılır. değişik konular mevcut. her gün 6 dakikanı yaırabilirsin. www.bbc.co.uk
- voscreen.com edit:söylemişler zaten.

edit: 1- budur: beta.eksisozluk.com
bu entry mutlaka okuyun. hem yöntemleri öğretiyor, heminsanı motive ediyor ingilizceyi geliştirmek konusunda. ingilizce radyo dinlemek ile ilgili tavsiyeleri de var.

unalub

4 için konuşuyorum yabancı sitelerde profil yap. ordan beğendiğin kafa dengin insanları ekle skype a sohbet et. çok ama çok faydalı oluyor. yurtdışına bi kaç hafta gitmekle de öğrenilmez zaten üzülme.

irsh92
1

mobil görünümden çık