Yan apartmanda bulunan gavatın teki katını uzatmıştı ve bunu şikayet etmiştik. Bir saate zabıta gelmiş ve gitmişti. Ardından adam ''benim belediyede tanıdıklarım var siz kim oluyorsunuz'' gibisinden laflar etmiş camdan bağırarak. Yani anlayacağınız bu adamlara da zabıta veya belediyenin bir bok yapabileceğini de sanmıyorum. Yok mudur bunun başka bir yolu?

Beyaz masayı aradınız mı? Zabıtadan kastınız nedir?


hocam bizim evde yaptığımız tadilatların süresi 1 gün sürmemiştir ki zaten en son ne zaman tadilat yapıldığını unuttum. Bu adamlar binanın içini komple yıkıp yapıyorlar. Yani bildiğim kadarıyla bunun için tadilat izni almaları gerekir ama o da yok. Yaklaşık 2 haftadır hiç durmayan matkap ve delici aletlerin sesine maruz kalmak emin olun hiç güzel değil.
Beyaz masayı aramadık hocam. Alo Zabıta (belediyenin) hattını arayarak şikayette bulunduk. Ayrıca ilçe belediyesinin halka ilişkiler bölümünü arayıp şikayette bulunduk ve ilgileneceğiz dediler fakat hala gelen giden yok.


valla bizim karşıda inşaat vardı. beyaz, yeşil, kırmızı bütün masaları aradım. bişey değişmedi. en son 155'i arayıp, karşıdaki inşaatta ameleler cinsel organlarını gösteriyorlar dedim. en azından 1 saatliğine ses kesilmişti.


ses rahatsız edici olabilir ancak yapçak bi şey yok adam evini yaptırıyor.


Anlıyorum sizi hoş bişey değil tabi ki ama tadilat izni almış olsalar nolacak? Ses azalmayacak ki. Mecbur yaptıracak adam bunu, gidip başka yerden yaptırma şansı da yok ki.
Ha yine de haklısınız ben de o sesi çekmek istemem ama maalesef yapabilecek bişey yok.


hocam işte tadilat izni almış olsalar yapacak bir şey yok ama tadilat izinleri yok. Birde adam evini yaptırıyor durumu da yok. yani orası ikamet için düzenlenmiyor. kurs mu ne yapılacakmış. zaten bu kadar kafamıza sıçılıyor olmasının diğer sebebi sanırım ''kurs yapıyoruz kimse ses çıkarmaz, hayır işi yapıyoruz aga'' olsa gerek. dediklerinizi anlıyorum belki yapacak bir şey yok ama eğer şikayetimi edebileceğim başka merciler varsa onları da öğrenmek maksadıyla açtım bu duyuruyu.
dediğiniz gibi inşaat olsa bu kadar takmam kafaya. mecbur adam bina dikiyor der sineye çekerim ki inşaatlarda bu kadar ses çıkmıyor emin olun. inşaat sesini bilirim yani. adam duvarları yıktırıp, tesisatı baştan mı yaptırıyor nedirde hiç aralıksız makina çalıştıracak kadar ne yapılıyor olabilir aklım almıyor
ayrıca eklemeyi unuttum. daha dün gelip giriş kat olan anneannemin evinin dibinde belediye ekipleri kepçelerle, makinalarla kazı yaptılar. o sesler bile bu adamların yaptıkları sesin yanında hiçbir şey.
ek2: duyduğuma göre bu salaklar binanın kolonlarınıda kırdırmışlar yer açmak için. apartmanın altında bulunan dükkanın sahibi söylüyor bunu. işi ne kadar abarttıklarını varın siz düşünün.


gurultu.cevreorman.gov.tr
polisi arayabilirsiniz. kimsenin pazar günü tadilat yapmaya resmi olarak hakkı yok. umarım çözüme ulaşır.


biraz tahammül. komşuluk bunu gerektirir. eskiler boşuna dememiş ev alma komşu al diye.


hocam tahammül diyorsunda final haftamın olması, yaşlıların çıkan sıkıntıları, hiç durmayan makina sesi artık 10 günden sonra tahammülü yok ediyor. zaten belirttiğim gibi komşu falan geleceği yok. kurs mu ne yapılıyormuş. sarıklı cüppeli veletler gelecek. gelsinler sıkıntım yok ama bir kurs için bir apartmanın içi ile ne kadar oynanabilir merak ediyorum. sonuçta resmi bir eğitim kurumu açmıyorsun.
