2 kiloluk oval teneke kutuda balı uçağa sokmama izin verirler mi? bağaja verip de bulamaca dönmesini istemiyorum




 

vermezler, salçayı bile almamışlardı.

april12th

bagaja vermekten baska sansin yok maalesef..

uyku semesi

mümkün değil vermezler.
bal nası bulamaç olur ki ayrıca?

halanne

bu isin kil gorevlilerle alakasi yok. kural denilen bisey var. o salca o ucaga giremez.. anca checkin bagajinda girer..

uyku semesi

guvenlikle ilgili kurallar esnetilemiyor maalesef, isin ucunda hapis cezasina kadar yol var.. bagajinin kilosu bambaska bisey.. ama guvenlik olunca, maalesef gorevlilerin esnetme hakki ve/veya insiyatifi yok. guvenlik gorevlilerinin, kicik kirik bir salca icin bu tarz bi guvenlik ihlali yapabileceklerine ihtimal vermiyorum. arkadasin muhtemelen checkin bagajinda getirmistir onlari, ya da 1 nisan 2011 tarihinden once sokmustur ucaga.

uyku semesi

izin vermezler sadece bagaja verebilirsin.

lathspell

bizim de salçamız güme gitmişti, hem de hakiki antep usulü ev tipi biber salçası. canım kavanozu gözlerimin önünde atıverdiler çöpe. üstelik 1 nisandan da önceydi(ama yurt dışı uçuşuydu.

@berker kilicli, sizin arkadaş muhtemelen kabin bagajında değil, normal bagajda getirdi o salçayı. zaten 6 kilo salça+2 kilo kestane şekeri 8 kg eder. el bagajı limiti çoğu havayolu şirketinde zaten 8 kg.

@uyku semesi'nın dediği gibi güvenlikle ilgili şeylerin kıl görevlilerle alakası yok, kural kuraldır. ve öyle olması gerekir. ama bagaj ağırlığında bir iki kiloya bile göz yumanlar varken, 250 gr için bile kıllık yapanı da var.

halanne

@halanne götüreceğim bal süzme değil, petek halde, ve hediye olarak götüreceğim için bagajda ordan oraya atılırken peteklerin orjinal şeklinin bozulmasını istemiyorum.

herkese teşekkürler

yemrem
1

mobil görünümden çık