2004 te girdiğim için unutmuşum bazı şeyleri. şu soruya benden daha iyi cevap verecek canlar vardır bence:

şimdi fem in ygs, lys hazırlık dergileri var. adamlar tüm konuları 20 küsür dergiye bölmüş. hem ne zaman neyi çalışacağını bilmen daha kolay olmuş. ama içeriğine bakmadım.

şimdi üniversite sınavının konu anlatım bölümlerine bu dergilerle mi hazırlanmak daha iyidir?

yoksa konu anlatımı ders ders kitaplardan alıp çalışmak mı daha iyidir?

test illa ki her yayından çözülecek. onu ayrı tutalım. sorduğum nokta: konu anlatımı.

fiyat avantajını denklemin dışında tutalım.

sağolunuz.

 

kişiden kişiye değişir ama internetten videolu konu anlatımlar benim için tüm kitaplara bedel. teknofem ve körfez bu konuda iyiler ama ücretsiz olanlarda güzeldir dergi konusuna gelince dergileri alıp daha zorlu bulduğun derslerde konu anlatımlı kitaplar alabilirsin dergiler de fena değildir.

memories

güzel bir noktaya değinmişsiniz. elimden geldikçe cevaplamaya çalışacağım.

'şimdi fem in ygs, lys hazırlık dergileri var. adamlar tüm konuları 20 küsür dergiye bölmüş. hem ne zaman neyi çalışacağını bilmen daha kolay olmuş. ama içeriğine bakmadım.'
- dergiler konu bölünmesini 'ayrıntılı' ve 'ayrıntısız' olarak böler. burada anlatmak istediğim 'en ayrıntılı' yayını bulmanız. mesela ygs matematikte 'mantık' konusu son iki senedir soruluyor. yani 2010 yılı yayınından öncekiler 'mantık' konusunu kitaplarında ve dergilerinde bulundurmazlar. o yüzden yeni yayın ve ayrıntılı konuları barındıran yayınlar şart.

'şimdi üniversite sınavının konu anlatım bölümlerine bu dergilerle mi hazırlanmak daha iyidir?'
-evet konu anlatımlı ve bol alıştırmalı dergilerle hazırlanmak sizi kat be kat ileri atar. bana göre; sınav dergisi dershanelerinin yayınları, final, fem, karekök, celal aydın yayınları zorluk derecesine göre ilerler ve o kadar zorlar ki terlersiniz. özellikle karekök yayınları -matematikte- tercihimdir.

'test illa ki her yayından çözülecek. onu ayrı tutalım. sorduğum nokta: konu anlatımı.'
- yukarıda anekdot olarak yazdım umarım işinize yarar. zaten bilincindesiniz her yayından çözüleceğinin. toparlamak gerekirse:
konu anlatımlı kitaplar edinmek veyahut çok bulundurmak önemli değil. önemli olan güncel konuları barındıran ygs-lys'ye ayarlı konu anlatımlı özgün dergiler bulmak işinizi çok kolaylaştıracaktır. bununla ilgili bir örnek vereyim: lys edebiyatta 2010 yılından önce tamamen bilindik sorular soruluyordu. yani tanzimat, servet-i fünun...vs şimdi ise 1980 sonrası edebiyat soruluyor. zor ve güncel sorular karşımıza çıkıyor. eğer elinizdeki konu anlatımlı yayın güncel değilse muhtemelen 10-15 soru edebiyattan kaybedersiniz. mesela: ygs matematiği ele alalım. konumuz taban aritmetiği olsun. bunu eski yayınlar üstünde durmadan bir iki örnekle geçer. oysa yanlış hatırlamıyorsam 2010-2011'de bir soru gelmişti. rasyonel sayılar her kitapta tonlarca soru barındırır fakat o sene taban aritmetiğinden gelip rasyonel sayılardan gelmemişti. demek istediğimi anladınız mı? şimdi ise konu anlatımlı kitaplar ila dergileri karşılaştıralım:
konu anlatımlı kitaplar konuları sıkıştırır, dergiler ise açar/yayar.
konu anlatımlı kitaplar konuların üstünde durmaz, dergiler ise alıştırmalar, bol çözümlü sorularla, soru kalıplarını öğretir/çözdürür.
konu anlatımlı kitaplar özettir, dergiler ise baştan aşağı konuyu ele alır.
iyi çalışmalar diliyorum. yolun açık olur umarım.

erenbey

o bahsettiğin dergilerden çalış. ama it gibi çalış. ezberler gibi. sonra da hiç bi şeyden korkma.

nagg

dergilere it gibi +1

eranicus
1

mobil görünümden çık