selamlar,

şimdi bir iş arkadaşım var. bu bazı projeler yönetiyor. ben de bazı projelerinde destek oluyorum ona, gerek IT bazlı, gerek farklı (tabii şi tanımım çerçevesinde).

ama sonraları bu kişi olayı abarttı artık. ingilizce tercümeden tütün da excel dosya düzeltmeye kadar geldi olaylar. birkaç kere hadi yapayım dedim bir seferlik olduğunu düşünüp. sonra baktım gelmeye devam ediyor, başkası yapsın dedim. o demem olay oldu. sonra mail yoluyla tartıştık. ben de açıkladım. iş tanımımda olmayan şeyleri yapmak gibi bir zorunluluğum yok, bunlar da iş tanımıma dahil şeyler değil, dolayısıyla beni zorlamanı anlamıyorum dedim.

herneyse ortalık durulmuştu bugüne kadar. bugün bir mail geldi. diyor ki, şu olayın son durumu nedir? bir termin vermeniz mümkün mü? (bu olayı yapmaya benim yetkim olmadığı için, yetkisi olan başka bir meslektaşıma devretmiştim, proje sahibi arkadaşın da bundan haberi var, yetkim olmadığını da açıkladım zaten sebep olarak).

ben de dedim ki,

"bu konuda bilgim yok, X'e sorarım, kendisinden de bir termin vermesini isterim.

yalnız, bu işle direkt ilgili kişi X olduğundan onu da maile dahil etmen uygun olur." (o kişi mailde yoktu, tanıyorlar birbirlerini gayet iyi, daha önce çok defa birlikte çalışmışlar, tanımadığı adam da değil yani)

sonra bu demiş ki "tamam loveinaflipbook, ben sen de aynı meslekten olduğun için konu hakkında bilgin vardır diye tahmin etmiştim, bundan sonra olayı onla hallederim"

ben de bunun üzerine "sorumluluk tamamen onun üzerinde olduğu için takip etmemiştim. zaten bana, ona soru sormam için soru sorunca senin işin de uzuyor, onun için yazmıştım. yanlış anlamazsan, senin de işini kolaylaştırmaya çalışıyorum"

bu açmış ağzını "bırak da işimin nasıl kolaylaşacağına ben karar vereyim" ile başlayan cümlelere. "zaten önceki bir olayda da yardım etmemiştin (o bahsettiği olay da excel dosyasını editleme, iş tanımımla yakından uzaktan alakalı olmayan bir durum), bir tek sende böyle olaylarla karşılaşıyorum" vs vs gibi şeyler

CC'de de en baştan beri benim ve onun müdürü var.

elime geçse öldürücem şu anda.

bir cevap yazdım bayağı uzun, "istersen İK'dan iş tanımımı al ve bak" diye yazarak İK'yı da maile dahil ettim.

ama benim müdürüm içeri girdi göndermeden, "loveinaflipbok bu olay nedir?" dedi.

dedim böyle böyle artık inceldiği yerden kopsun, şaaparlar.

dur gönderme dedi, "bu bu şekilde olmaz, konuşup tartışıp halledebileceğiniz meseleleri ne hale getirmişsiniz."

"iyi de önceden de bir sürü benzer konu oldu, kaç kere söyledim anlamıyo, hala da aynı konularda beni suçlar gibi konuşuyo, yeter artık" dedim.

ok önce maili sadece bana bi gönder, bakayım dedi. gerekirse gnel müdüre çıkarırım konuyu.

maili gönderdim ona. hala ses seda çıkmadı. maili atma derse bütün yazdıklarım içimde patlayacak. hepsini söylemek istiyorum, çünkü koridorda görsem ağzını burnunu kırıcam o kadar sinirliyim. olay soğuduktan sonra gönder derse bu sefer de anlamı olmayabilir...

sinirlerimi yatıştırmam lazım. napayım? kesin görücem bugün içinde illa onu, 40 kişilik ofis, görmemek için odaya tıkılmam lazım. hiç görmesem yemekte görme ihtimalim yüksek.

 

iş yerinde hiçbir olayı kişiselleştirmeyin, suçsuz iken suçlu konuma gelirsiniz. iş tanımınızda olmadığını belirterek ve müdürünüze durumu anlatarak çok yerinde davranmışsınız. bundan sonra birine mail atmanız doğru olmaz bence.

müdürünüz o kişiyi zaten uyaracaktır ama büyük ihtimal bundan sizin haberiniz olmaz. olmaması gerekir zaten, bu sefer o kişi rencide edilmiş olur-ki bu da profesyonelce olmaz-. siz işinize devam edin, koridorda o kişi ile karşılaşırsanız hiçbirşey olmamış gibi davranın. ancak size bir daha iş tanımınız haricinde bir iş gönderirse işi yapmadan önce müdürünüze bilgi verin.

buttercup

Cevap verme, görmezlikten duymazlıktan gel. Bilahare konuşur cevap vermen gerekirse kısa, net ve sert ol. Mesafeni koy yani. Bir durum olursa da müdürüne havale et direk.

Özetle, sakin ol şampiyon.

megafon

sakin ol amk. bu kadar kişiselleştirme. he de geç. işine gücüne bak. müdürün iyi bir adammış belli ki, o halletsin işte.

sen git ben geliyorum

Hem megafon'a katılıyorum, hem de nasıl pis bir işyerin varmış arkadaş? Bir yan komşu bir bu arkadaş ve sıradaki? :)

jesterdvine

okumadım ama başlığa ve yazdığın 1 metrelik şeye bakarak söylüyorum: sen tavuğa bile dalamazsın bilader.

midesiz

kalabalığın ortasında o adamın ağzını burnunu kırmazsan ben daha sana ne diyim

ssyumusakg

is dunyasinda temel 2 kural var:
1) asla gorev taniminda olmayan isleri birilerine yardim etmek adina yapmamak (cunku sonrasinda o isin senin gorevin oldugunu sanilmaya baslar)
2) olaylara her zaman serinkanli ve profesyonelce yaklasmak.

mail dalasmalarina isyerinde gerek yok, kimseye de akil vermenin luzumu yok.. gercekten ne kadar haksiz olursam olayim, birisi bana, 'senin isleri daha kolaylastirman icin bunu yapman daha iyi olur' tarzi bi yazi yazarsa, o kisiye, 'siktir git, sana mi sorucam islerimi nasil kolaylastiracagimi' seklinde bi cevap ben de yazardim.
kimseye akil verme, sana yapilmasini istemedigini de baskasina yapma.
mail dalasmalarina -tekrar ediyorum- girme, profesyonel ol, alttan al. konuyu kisisellestirdigin her nokta sana eksi puan olarak geri doner.

sinirlenecek bi durum yok, is dunyasinda bu tarz cekismeler her zaman olur, karsi tarafin haksiz senin de hakli oldugunu anlatmak icin bu tarz cirkin maillesmelere gerek yok.

ayrica, o CC'deki mudurunun de olaya mudahalesi iyi olmus, ben onun yerinde olsam, ikinizi de odama ceker, ikinize de bi kelime konusmaniza izin vermeden fircayi ceker, 'burda is yapin, kisisel tartismalarinizla sirketimin is potansiyelini asagiya cekmeyin, bi daha oliursa ikinizi de kapi onune koyarim' derdim. sonra ikinizi de ofisimden siktir ederdim.

not: yonetici pozisyonunda calisiyorum.

uyku semesi

@jesterdvine valla billa arkadaş, ilk başta hiçbiri bu kadar değildi, sonradan bir bir çıkıyolar vampir gibi, zombi gibi... bu eleman da terfisinden sonra böyle takılmaya başladı, müdürlük falan mı oynuyor kendi kendine aklı sıra anlamadım.

hayır bir tek ben mi bunları mesele yapıyorum, başkasının başına gelse takmaz mı acaba diye de soruyorum bazen kendi kendime. sonra diyorum bakim bi deniyim bi sonraki olayda sakin kalmayı. ama bi sonraki olayda yine böyle oluyo arkadaş. ya da bu bir sonraki olay değil de eşiğimi aşan bir sonraki olay belki de.

ben mi aşırı tepki veriyorum sinirlenmekle şu duruma? siz olsanız sinirlenmez miydiniz yoksa?


@uyku semesi belli ettin zaten tamamen farklı bir bakış açısından yazdığınla. iyisi mi müdürüme de göndereyim bu duyurunun linkini :D

loveinaflipbook

kacimizdan aklindan benzer dusunceler gecmistir, bence en faydasi olacak dusunce tarzi;
degmez kardesim bu adam icin canini siktigina, sen oarada adama basta bir iki yardim etmissin, adam tepene cikmis, ya bir muzik ac kendine, ya bir arkadasini disari cikip ara, burada anlattigin da iyi olmus, yani negatif enerjini baska yerlere bosalt, bu herif senin negatif enerjine bile degmez. merak etme senin adina bunun yaptigini yapan diger butun okuzlere ettigimiz gibi buna da icimizden senin icin kufrettik. icin sogusun :)

mavicorap
1

mobil görünümden çık