[teknik]
(14) 

Sorun Kimde

deliktas #54083
Şimdi ben bu utorrent şeysini bayadır kullanıyorum. Adına methiyeler mi düzmediğim kaldı, çaylak entrylerimi ona mı adamadığım kaldı. Çok sevdiğim ve bilgisayarımda daima kullandığım bir programdı. Kereta hep de 100kbtlerde indirirdi, aslanım benim.

Ama ne olduysa oldu ve artık ibneliğine mi yapıyor yoksa nazara mı geldi nedir çok düşük hızlarda indiriyor. Acaba bende mi sorun var yoksa herkeste mi böyledir nedir?

Not: seed falan değil sorun, aynı torrenti indiriyor ve eskiden daima yüksek hızda indirmesine rağmen şu aralar sorun yaşıyoruz.

 

alt tarafta sarı veya kırmızı bir ünlem işareti de çıkıyor mu? port açman gerekebilir.

zubundy

evet zaten ben de bir şey yapmam gerek diye düşünüyordum ve biraz araştırdım ama port nasıl açılır bilmiyorum

deliktas

burda falan gördüm bir kaç bir şey ancak benim alt taraftaki sarı ünlem işareti arada bir tekrar yeşile dönüyor ve uzun süre öyle kalmasına rağmen hala düşük hızda indiriyorum. me yapmam gerekiyor yaw off

deliktas

burdaki linkten modeminizin modelini seçtikten sonra port açmak istediğiniz programı seçip anlattıklarını yapın.

www.portforward.com

cumingsoon

fabrika ayarlarındaki modem şifresi ne olur ? (airties)

deliktas

sifre kismini bos birakin.

trimpot

ben de utorrent kullanıyordum ama Vuze a geçiş yaptım daha hızlı ve sanki daha az kasıyor gibi, neden bilmiyorum ama çok ısındım vuze a. Şimdi sözlükte baktım vuze hakkında iyi şeyler yazmamışlar ama bi deneyin bence.

parka

önceden vuze kullanıyordum ve bence utorrentle kıyaslanamaz. bilgisayarımın performansı çok yüksek olmadığı için mesela vuze ve fm2008 i bir arada kullanamıyordum. ancak bir yandan fm de sezonları tüketirken bir yandan da utorrent te indirmediğim şey kalmıyordu. ama şimdi bu port zıkkımı çıktı karşımıza.

trimpot abicim ya static ip yok napıcam? anlatmışlar nasıl alınır diye ama beceremedim. aslında iyiyimdir de böyle şeylerde ama anlayamadım tam sanırım?

deliktas

static ip neden lazim ki?

modemde port acarken ip adresi olarak kendi kullandigin local ip adresini tanimlayacaksin (192.168.2.2 gibi).

trimpot

evet ama yönlendirdiğiniz linkten yönlendiğim kadarıyla şöyle bir ibareyle karşılaştım:

To setup port forwarding on this router your computer needs to have a static ip address. Take a look at our Static IP Address guide to setup a static ip address. When you are finished setting up a static ip address, please come back to this page and enter the ip address you setup in the Static IP Address box below.

ayrıca bu işlemi yaptıktan sonra NAT sekmesinin altında Sanal Sunucu diye yeni bir sekmeyle daha karşılaşacağımı söylüyor ileriki talimatlarda.

Ne dersiniz ?

deliktas

abi sen daha port acamadin mi yahu?

forum.donanimhaber.com burada yazili ilk mesaji uygula abi sen. sabit bir ip ver bilgisayarina.

ondan sonra port acma islemini gerceklestir.

trimpot

babacım, airties rt-111 modemim var. o işlemleri yaptım ve sabit ip olayını hallettim. ancak modemimde söylenen sanal sunucu sekmesi açılmıyor. dolayısıyla o kısımdan sonraki yönermeleri yerine getiremiyorum. hay anasını ya. bi de mesela bazen o alttaki sarı ünlem, tekrar yeşil ticke dönüyor. acaba sorun porttan değil mi. firewall veya antivirüsten kaynaklanmadığı kesin.

bir de, modem beniim değil komşudan çekiyorum, bununla modemdeki o sanal sunucu sekmesinin oluşmaması arasında bir alaka olmasın?

deliktas

neyse ben bir şeyler yaptım sanırım. yeşile döndü ancak yine düşük indiriyor. olmazsa vuze ye dönüş yaparız ne diyim yani.

her şey için teşekkürler trimpot.

deliktas
1

mobil görünümden çık